Од Агенције за безбједност хране

Савјет министара затражио информацију о безбједности минералних вода и газираних пића

  • Извор: АТВ
  • 09.11.2023. 13:39

Савјет министара задужио је данас Агенцију за безбједност хране БиХ да достави информацију о безбједности минералних вода и газираних напитака на тржишту БиХ, након појединачних случајева тровања у сусједној Хрватској и повлачења са тржишта одређени производа.

Ову одлуку Савјет министара је донио на приједлог предсједавајуће Савјета.

Претходно је Савјет министара усмено упознат о томе да је Агенција за безбједност хране БиХ затражила од надлежних инспекцијских тијела појачан надзор у овој области, саопштено је из Савјета министара.

На сједници је утврђен Приједлог основа за вођење преговора ради закључивања споразума о узајамном признавању и замјени возачких дозвола између Савјета министара и Владе Уједињених Арапских Емирата (УАЕ), којим се јача билатерална сарадња.

Агенција за безбједност хране се огласила о Кока-Колиним производима у БиХ

Агенција за безбједност хране се огласила о Кока-Колиним производима у БиХ

На тај начин грађанима БиХ који законито бораве на територији УАЕ биће омогућена замјена возачке дозволе без полагања возачког испита, као и грађанима Емирата који законито бораве у БиХ.

Ријеч је о возачким дозволама које су сврстане у "Б" категорију у БиХ и "лаку категорију" у УАЕ.

Приједлог основа за закључивање овог споразума биће достављен Предсједништву БиХ у даљу процедуру, а за потписника је предложен министар комуникација и транспорта у Савјету министара.

Вулић: Шмит је једина опасност по опстанак БиХ, имовина припада ентитетима

Вулић: Шмит је једина опасност по опстанак БиХ, имовина припада ентитетима

Савјет министара једногласно је усвојио информацију о потреби изградње објекта сједишта Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ.

ОБА БиХ ће у сарадњи са Службом за заједничке послове институција БиХ израдити идејни пројект објекта, процјену потребних финансијских средстава и дефинисати рокове за његову реализацију, те ће Савјету министара доставити приједлог одлуке на разматрање.

На тај начин би се трајно ријешио проблем смјештаја ОБА, уз испуњавање међународних и стандарда прописаних Законом о заштити тајних података.

За потребе изградње сједишта ОБА 2006. године купљена је парцела и постојећи објекат у Сарајеву који су укњижени на БиХ, али изградња није реализована због недостатка средстава.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.