Коначно схватио

Шмит признао да не може мијењати Устав

  • Извор: АТВ
  • 14.09.2023. 19:07

Не могу мијењати оно што је у Уставу БиХ.  Признао је то и напокон схватио нелегални и нелегитимни Кристијан Шмит.

Ово признање “пало” је на случају “Ковачевић”.

Због одлуке Европског суда за људска права не могу мијењати Устав, то, каже Шмит може учнити само парламент. 

"То је тотално промашено. Овдје није ријеч о побједницима о побијеђенима. А господин Ковачевић зна једнако добро као и ја да то уопште није нешто што ја могу промијенити или да то мора промијенити парламент гдје се мора наћи договор", рекао је Шмит.

Један дио за почетак је добро схватио. Остао му је још овај други.


Скимпфлација - нови начин варања купаца: Није ни поскупљење ни смањење грамаже

Скимпфлација - нови начин варања купаца: Није ни поскупљење ни смањење грамаже

Мора Шмит да схвати,  појашњава Огњен Тадић, да осим што Устав ионако не може мијењати, у њега не може дописивати ни одредбе.

Поставља се каже онда и логично питање, како мисли онда да у Устав БиХ уопште може дописати надлежности о имовини.

"Зашто нас малтретирају причом о државној имовини када ништа о државној имовини, ниједног јединог слова, нема у Уставу БиХ нити у Дејтонском мировном споразуму", каже Тадић.

Његово признање, каже Милан Благојевић, садржи и још једно којег он можда није ни свјестан. Ако нема право да мијења Устав то значи да нема право да намеће ни законе у БиХ о било ком питању.

"То признање Шмита, када се преведе на терен правне логике, може се примијенити образац логичког закључивања. Што вриједи за веће тим прије вриједи за мање. Другим ријечима, пошто Шмит нема право да мијења Устав БиХ, зато што му то забрањују тај Устав и Повеља УН тим прије Шмит нема право, као што и нема, да намеће законе у БиХ о било ком питању, јер Устав и законе у БиХ, као у свакој другој држави чланици УН, могу да доносе и мијењају само надлежне институције те државе", рекао је Благојевић, доктор правних наука и савјетник српског члана Предсједништва БиХ.


Skandal u komšiluku: Uhapšen pobjednik popularnog šoa zbog krađe 270.000 KM

Skandal u komšiluku: Uhapšen pobjednik popularnog šoa zbog krađe 270.000 KM

Годинама се у Српској говори управо о овоме. Иако нема право ништа мијењати, Шмит би се итеткако мијешао у питање око имовине, што није могуће, јер је управо то питање давно ријешено, јасна је порука из Српске. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм