Pripremaju kampanju

Šmit raspisao tender za odabrane medije: Reklamira se "državna imovina"

  • Извор: АТВ
  • 16.05.2023. 20:23

Tender za reklamiranje "državne imovine". Plaća se 68 hiljada maraka, a prijaviti se mogu odabrani mediji. Oglas objavio OHR. Rješavali bi, kažu, pitanje imovine koje je već riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom. Kampanju bi širili i u Republici Srpskoj ali tu im sigurno neće pomoći.

"Osmišljavaju nekakve fantomske grupe i rade ovu kompletnu medijsku kampanju kako bi dokazali da su zapravo oni u pravu. A jedina istina i jedini dokaz su u slovu koji je napisan u Dejtonskom mirovno sporazumu a to je da imovina pripada entitetima. Ovo je zaista žalosno i tužno na šta oni bacaju novac i koliko pokušavaju da dokažu da su oni za nešto u pravu. Jedini cilj dokazivanja da su oni u pravu je što duži opstanak na ovim prostorima", kaže poslanik SNSD-a u PD PS BiH Sanja Vulić.

Biće interesantno vidjeti i ko će u Republici Srpskoj pristati da bude promoter ove kampanje, posebno kada su mediji u pitanju. Sulude ideje nisu novina kad je upitanju OHR. O imovini pričaju danima, formiraju grupe za diskusuju i predlaganje rješenja. Ignorišu stavove iz Republike Srpske, pa i upozorenja da je imovina crvena linija. Baš zato su nelegalnom Kristijanu Šmitu trn u oku oni koji to jasno kažu. Sa njima bi da razgovara, ali niko iz Srpske ne bi sa njim. A Njemac na sve to, kroz priču o imovin, i perfidno provlači podsjetnik na neke koji su smjenjivali zvaničnike Srpske koje je birao narod. 

"Ja ne bih imao taj stil koji je imao recimo Pedi Ešdaun. Mislim da to nisu principi koje možemo primijeniti danas. Naravno ne bih ništa isključio ali mislim da bih definitivno volio više da se uključim u jedan konstruktivni dijalog. Da razgovaramo o onome što je moguće za BiH", kaže Kristijan Šmit.

Oni koje su stranci smjenjivali i sankcionisali podsjećaju na 98-u kada je na nivou eniteta privatizovana imovina. 

"Privatizacija državne imovine u preduzećima i bankama je izvršena u skladu za entitetskim zakonima. Onda je došao Ešdaun i on je samo donio krovni zakon, nametnuo zakon o privatizaciji državne imovine jer oba eniteta nisu bili saglasni da se to rješava državnim zakonom nego entitetskim zakonima", kaže Dragan Čavić, bivši predsjednik Republike Srpske.

Uzlaud će za reklame, barem u Republici Srpskoj, Šmit potrošiti pare. Zato mu stižu poruke  da bi novac mogao da iskoristi u neke humanitarne svrhe.

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.