Reakcije

"Snimci zločina Dudakovićevih ratnika sve govore"

  • Извор: АТВ
  • 08.08.2023. 19:19

Nema pedlja ove zemlje da nije natopljena srpskom krvlju – od Prebilovaca, Hercegovine, Starog Broda, Sarajeva, Podrinja, Semberije, pa sve do Jasenovca.

Dovoljno je da se vratimo u prošli vijek u kome je na području BiH stradalo milion i 200 hiljada Srba, odgovara savjetnik Nenad Nešića savjetniku Denisa Bećirovića koji je u svom saopštenju sročio i to da Dudakovićevi borci nisu bili protiv Srba.

"Vidjeli smo na Dudakovićevim snimcima kako tzv. Armija BiH nije bila protiv Srba, ali i na snimcima odsijecanja glava srpskih civila na Ozrenu. Samo beskurpulozan i čovjek bez empatije tako nešto može braniti", kaže Dobrica Kucalović, savjetnik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.


Iz ovih država dolazi najviše radnika u BiH: Na listi i zemlje EU

Iz ovih država dolazi najviše radnika u BiH: Na listi i zemlje EU

Mehmed Pargan piše i da Atif Dudaković nije kriv sve dok se ne dokaže suprotno. I na to mu stiže odgovor.

"Kada je u pitanju sam Atif Dudaković, moramo biti svjesni da to nije lice kome se sudi za neke sitne prekršaje. Naime, iza pripadnika tzv. armije BiH konkretno petog korupusa, čiji je glavnokomandujući bio Atif Dudaković, ostalo je stotine leševa Srba, popaljena kompletna srpska stratišta, popaljena sela, ostala samo stratišta i mnoge masovne grobnice u kojima su Srbi naknadno pronalaženi", kaže v.d. direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Viktor Nuždić.

U Republičkom centru za istraživanje rata i ratnih zločina i traženje nestalih, podsjeća i na etničko čišćenje, protjerivanje 120 hiljada Srba iz zapadnokrajiških opština sa njihovih vjekovnih ognjišta.

Riječ je o čovjeku koji je, kako kaže Nuždić, odgovoran za najteže ratne zločine.

"Istovremeno, to naravno ništa ne smeta Bećiroviću da se slika sa njim i amnestira ga i tako šalje poruklu da zločini nad Srbima uopšte ne treba da budu kažnjivi", kaže Nuždić.


Otac i ćerka kolima upali u rijeku, njihovi krici lede krv u žilama!

Otac i ćerka kolima upali u rijeku, njihovi krici lede krv u žilama!

Sastanak Denisa Bećirovića sa Atifom Dudakovićem u vrijeme obilježavanja stradanja Srba u Pogromu "Oluja" govori da su za političko Sarajevo ratni zločinci koji ubijaju Srbe heroji, ocijenio je politički analitičar Stevica Deđanski.

"Sastanak sa Dudakovićem je kao kada bi se neko poslije Drugog svjetskog rata ili tokom tog sukoba sastao sa Hitlerom i govorio o tome kako će mu se odati priznanje za oslobađanje Evrope", kaže Deđanski.

Reagovao je danas i Staša Košarac, član Predsjedništva SNSD-a koji pita ko je ubijao Srbe u Sarajevu? Zašto nas je 157.000 napustilo taj grad? Za koga je pravljeno više od 120 logora u Sarajevu? Šta kažete za Silos, Tarčin, Viktor Bubanj, kojima je upravljala tzv. Armija BiH?

"U vašim interpretacijama vjerovatno su to bila luksuzna odmarališta, a ne sarajevski Aušvic i Mathauzen za Srbe", kaže Košarac.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)