Наметање техничких измјена Изборног закона

Шта ћемо сад: "Тројка" прослави Шмита, а Европа га критикује

  • 26.03.2024. 22:29

Странке "Тројке", СДА, и амбасаде Америке и Британије поздравиле су наметање техничких измјена Изборног закона БиХ од стране Кристијана Шмита.

Овај поздрав услиједио је због обећаног "европског пута". Ипак, тамо се не иде тако. А то говори и саопштење Европске уније. Шта су бошњачки политичари славили, видјеће се у наредним данима.

Али су се зезнули славећи наметање Кристијана Шмита. Ако кренемо отпочетка, славили су нешто што Европска унија није здушно прихватила. Можда јесу амбасадори земаља "подривача" у БиХ, али ЕУ није, барем не на такав начин.

Прославили су они и колонијалног намјесника. Овим наметањем Кристијана Шмита, одузето је право грађана БиХ да одлучују, а ту су и посланици странака које славе наметање. Шта славе? Можда то што неће морати да раде.

ЕУ ударила шамар Шмиту?

ЕУ ударила шамар Шмиту?

И сада мало да уђемо у зачарани круг Сарајева. СДА Бакира Изетбеговића поздравила је Шмитово наметање и оптужила СНСД, ХДЗ и "Тројку" да су одговорни за то. Након тога, јавила се и "Тројка" са здушном подршком одлуци Кристијана Шмита?

Поставља се логично питање, ако су Бошњаци за европски пут БиХ, зашто онда ликују над наметањем Кристијана Шмита, када га већ критикује сама Европска унија.

На крају подједнако важно. У саопштењу ЕУ се наглашава да договор треба да буде између политичара. "Тројка" је била за преговарачким столом, нису устали од њега, али их је опет развеселило наметање.

Пратите нас и путем Вибера