Potpredsjednik Narodne skupštine

Stevandić: O tajnom planu o migrantima znaju svi, osim srpskih predstavnika u Sarajevu

  • 19.06.2018. 13:45

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je Srni da su za plan o trajnom smještaju migranata u BiH čuli svi osim srpskih predstavnika u Savjetu ministara.

"O tome pričaju svi i svi su to čuli i svi znaju samo nisu čuli naši predstavnici u Savjetu ministara. Srpski predstavnici u Sarajevu će raditi ono što im bude naređeno i oni nemaju legitimitet u srpskom narodu od koga stalno kriju informacije", naglasio je Stevandić. 

Komentarišući pisanje beogradskog lista "Danas", koji je objavio mapu prema kojoj bi samo u većim gradovima u Srpskoj bilo smješteno 11.000 migranata, Stevandić je naveo da je nesporno da se BiH nalazi u obruču zemalja koje neće dozvoliti veći priliv migranata. 

"U Sarajevu se priča da je i Manjača mjesto za smještaj migranata, ali i Prijedor i još neke pograničke opštine u Srpskoj", rekao je Stevandić. 

Prema njegovim riječima, vjerovatno je plan da se ti migranti trajno smjeste u BiH, odnosno da BiH bude neki veliki logor ili migranstki centar. 

Stevandić je istakao da narod u Srpskoj ne može imati povjerenje u srpske predstavnike u Sarajevu, jer su pokazali da mogu neugodno da ga iznenade. 

"Mi moramo da se zalažemo da institucije Republike Srpske imaju autoritet i da predstavljaju narod, a ne da slušaju naređenja kao što to rade srpski predstavnici u Savjetu ministara", dodao je Stevandić. 

Beogradski list "Danas" objavio je da se u BiH pojavila mapa sa ucrtanim brojkama za razmještaj migranata prema kojoj bi samo u većim gradovima Republike Srpske bilo smješteno 11.000 migranata, a u Federaciji /FBiH/ oko 23.000. 

Prema mapi, u Banjaluci je planiran smještaj 1.500 migranata, u Gradišci 1.500, Bijeljini 2.500, Zvorniku 2.000, Višegradu 1.000 i u Trebinju 2.500 migranata. 

Prema ovoj mapi, u FBiH, odnosno u Sarajevu, Travniku, Stocu, Čapljini, LJubuškom, Grudama, Širokom Brijegu, Livnu, Bosanskom Grahovu, Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši planiran je smještaj oko 23.000 migranata, piše list "Danas".

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм