Правник

Тадић: О'Брајен прекршио сва дипломатска правила

  • Извор: СРНА
  • 02.02.2024. 19:22

Правник Огњен Тадић изјавио је Срни да помоћник америчког државног секретара за европске и евроазијске послове Џејмс О`Брајен, без обзира на то какву улогу у прошлости БиХ приписује себи, мора да води рачуна да је био гост и да је својим понашањем током боравка у БиХ прекршио сва могућа дипломатска правила.

"Тврдња О`Брајена да стоји иза текста Дејтонског мировног споразума је нешто што би свакако требало преиспитати, али ако је тако - можемо да му захвалимо што је учествовао у изради текста Дејтонског мировног споразума који данас и Републику Српску и мир у БиХ штити од њега и оних који су заједно са њим, очигледно, ангажовани да поремете односе у БиХ", рекао је Тадић.

Према његовим ријечима, намјера О`Брајена и његових саучесника је да Републику Српску доведу у стање да направи дистанцу од Дејтонског мировног споразума и да тиме дају звиждук свима онима из Федерације БиХ (ФБиХ) који једва чекају да им неко нареди да уђу у нови сукоб како би насрнули на Српску.


Исак за Мусино окупљање не зна али да се похвали стајлингом на друштвеним мрежама итекако зна

Исак за Мусино окупљање не зна али да се похвали стајлингом на друштвеним мрежама итекако зна

"Хвала Богу, захваљујући Дејтонском мировном споразуму, до тога не може доћи", закључио је Тадић.

Према О`Брајеновим тврдњама које је изнио у говору на ФПН-у, БиХ није била нити је унија или конфедерација двије државе, а када је ријеч о имовини, сматра да она "припада држави".

Он је рекао да је присуство страних судија у Уставном суду БиХ "такође дио Дејтона", да ће САД подржати употребу бонских овлаштења кад је то неопходно, као и да је "погрешно" када неки кажу да Савјет безбједности УН мора именовати високог представника.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.