Željka Cvijanović

Turkovićeva strahuje od kandidature Milorada Dodika?

  • Извор: АТВ
  • 29.05.2022. 19:15

Politika kojoj pripada Bisera Turković odavno radi na odstranjivanju većinske volje Srba, pa i Hrvata iz institucija koje bi trebalo da budu zajedničke. Tako je na tvrdnje ministarke spoljnih poslova SDA, da je secesija u BiH počela, i da će, ako pobijedi, Milorad Dodik aktivirati planove, odgovorila predsjednica Srpske.

“Njoj bi, naravno, više odgovaralo da na predstojećim izborima pobijedi Mirko Šarović, Mladen Ivanić ili možda Branislav Borenović, ako bi se slučajno kao predsjednik partije na primjer usudio ići u neku pojedinačnu kandidaturu”, rekla je Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

Tražila je Bisera Turković otvoreno protekciju Zapada. Obrušila se i na Srbiju.

“Srbija mora odlučiti s kim je, da li sa EU ili sa Moskvom. Ta država ne može htjeti postati dio EU a u isto vrijeme održavati bliske i snažne veze sa Rusijom. Ne znamo kako će se tačno oni ponašati u budućnosti i smatram kako je vrijeme da odlučimo gdje želimo da Zapadni Balkan ide”, navela je Turkovićeva.

BiH, kaže Turkovićeva, mora postati zemlja kandidatkinja za članstvo u EU. To bi, smatra, bio jasan signal svima. Od Bisere Turković stiže i signal da Sarajevo očigledno želi da spriječi Dodikovu pobjedu na izborima. U tome, kaže Željka Cvijanović, neće uspjeti.

“I pored njenog lobiranja po svijetu i moljakanja da mu spriječe kandidaturu i slične stvari, korištenja resursa zajedničkih institucija za blaćenje Republike Srpske, naše kandidate biraju građani Republike Srpske”, smatra Cvijanovićeva.

Interesantno je i da izjava Turkovićeve stiže u momentu kada mediji prenose da strane ambasade, uz pomoć opozicije u Srpskoj, žele da ospore prijavu SNSD na izbore. Nije mnogo prošlo ni od kada je predsjednik CIK, Suad Arnautović zaprijetio da CIK Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću može da zabrani učešće na predstojećim izborima.


  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)