Savjet ministara

Ubrzati tehnički prijem zatvora u Istočnoj Ilidži

  • 11.09.2018. 17:24

Savjet ministara BiH usvojio je danas informaciju Ministarstva pravde BiH o načinu prevazilaženja problema u vezi sa tehničkim prijemom objekata Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, koji bi trebalo da bude obavljen tokom ovog mjeseca, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Gradnja objekta završena je su 25. septembra prošle godine, a Jedinica za sprovođenje projekta je 8. septembra 2017. godine opštini Istočna Ilidža podnijela zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole i vršenje tehničkog prijema. 

Zbog cijene tehničkog prijema, koja je obračunata u iznosu većem od najavljene za više od deset puta, upravni spor, pregovori i dodatna vještačenja trajali su do 7. septembra, kada je Upravni odbor zadužio direktora Jedinice za implementaciju projekta da zaključi ugovor o vršenju tehničkog prijema sa Unis Institutom po korigovanoj ponudi, odnosno cijeni od 283.385 KM. 

Odluka o zaključenju ugovora donosena je na osnovu toga što prolongiranje tehničkog prijema ima uticaj na stavljanje Zavoda u funkciju, a što na mjesečnom nivou košta više od iznosa koji će biti isplaćen za tehnički prijem. 

Osim toga, iako se radi o velikom iznosu, ukupna cijena tehničkog prijema smanjena je sa prvobitno procijenjenih 525.9095 KM na 283.385 KM. 

Savjet ministara donio je i odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta "Nabavka objekta za potrebe smještaja Kancelarije za reviziju institucija BiH u Sarajevu", površine minimalno 1.200 metara kvadratnih. 

Za realizaciju ove odluke potrebno je ukupno pet miliona KM, a sredstva će biti izdvajana sukcesivno, od 2018. do 2020. godine. 

U 2018. godini milion KM biće obezbijeđeno iz akumulirane dobiti, odnosno kapitala Javnog preduzeća NIO "Službeni glasnik BiH", a preostala sredstva će biti osigurana iz budžeta za 2019. i 2020. godinu, u iznosima od po dva miliona KM. 

Savjet ministara BiH usvojio je informaciju Ministarstva civilnih poslova o formiranju Radne grupe za izradu Strategije za primjenu novih tehnologija u izbornom procesu u BiH i Akcionog plana za provođenje Strategije za primjenu novih tehnologija u izbornom procesu u BiH. 

Vladi Republike Srpske i Agenciji za zaštitu ličnih podataka BiH upućen je poziv da u što kraćem roku dostave prijedlog članova radne grupe iz Republike Srpske kako bi Prijedlog odluke o formiranju Radne grupe bio upućen Savjetu ministara BiH na razmatranje i donošenje. 

Danas je utvrđen Prijedlog memoranduma o razumijevanju između Ministarstva komunikacija i transporta BiH i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) radi uspostavljanja okvira saradnje u oblasti bezbjednosti saobraćaja na cestama. 

Savjet ministara zadužio je Ministarstvo pravde BiH da provede inspekcijski nadzor nad radom Streličarskog saveza BiH i o tome informiše Ministarstvo civilnih poslova, koje će nakon toga Savjetu ministara dostaviti prijedlog odluke. 

Spor je nastao jer Streličarski savez BiH odbija da primi u članstvo Streličarski savez Republike Srpske. U informaciji se navodi da su time prekršene odredbe Zakona o sportu u BiH, te onemogućen prijem u članstvo Streličarskom savezu Republike Srpske. 

Na današnjoj sjednici Savjeta ministara donijeta je odluka o izmjenama i dopuni odluke o visini administrativnih taksi u vezi s procesnim radnjama pred Konkurencijskim savjetom BiH.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.