Шеф Клуба СНСД-а у ПД ПС БиХ

Вулић: Бошњачки посланици желе да БиХ буде колонија гдје ће бити климоглавци

  • Извор: СРНА
  • 18.04.2024. 15:43

Шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да многи посланици нису погледали закључке које су доставили посланици из Републике Српске, као предлагачи, већ траже својих пет минута у медијском простору да образлажу закључке Народне скупштине.

Вулићева је истакла да су закључци које су предложили посланици из Републике Српске прилагођени комплетној политичкој ситуацији у БиХ и да су апсолутно добронамјерни, правични и у складу са Уставом БиХ.

Она је додала да је ово била прилика да се види колико је посланицима стало до БиХ и парламента.

Новаковић-Бурсаћ: Делегација ЕУ наставља да губи кредибилитет

Новаковић-Бурсаћ: Делегација ЕУ наставља да губи кредибилитет

"Видимо да заправо они стају уз страну једног нелегитимног човјека и апсолутно занемарују и поништавају 57 легитимно изабраних људи у Парламентарној скупштини", рекла је Вулићева новинарима.

Она је истакла да је то поразно и кукавички, нагласивши да првенствено један број бошњачких колега нема храброст да живи онако како то пуним устима говоре - да желе просперитет будућности.

"Они ту ништа не желе, они управо желе да БиХ буде колонија гдје ће бити климоглавци неком тамо странцу као што су сад овом Кристијану Шмиту", истакла је Вулићева.

Додик: Данашњи састанак партнера на нивоу БиХ посљедњи покушај стабилизације

Додик: Данашњи састанак партнера на нивоу БиХ посљедњи покушај стабилизације

Она је истакла да су посланици из Републике Српске показали добру вољу и да желе да се поштује слово, а не дух Дејтона. "Међутим, они немају храбрости ни за то", закључила је Вулићева.

У току је хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на којој посланици разматрају актуелну политичку ситуацију у институцијама БиХ. Сједница је сазвана на приједлог Клуба посланика СНСД-а.

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Мирослав Вујичић рекао је раније Срни да је Народна скупштина Републике Српске, између осталог, донијела закључке и задужила посланике из Српске да отворе одређене процесе кроз парламент, односно да покушају усвојити Изборни закон.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)