Šef Kluba SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Bošnjački poslanici žele da BiH bude kolonija gdje će biti klimoglavci

  • Izvor: SRNA
  • 18.04.2024. 15:43

Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da mnogi poslanici nisu pogledali zaključke koje su dostavili poslanici iz Republike Srpske, kao predlagači, već traže svojih pet minuta u medijskom prostoru da obrazlažu zaključke Narodne skupštine.

Vulićeva je istakla da su zaključci koje su predložili poslanici iz Republike Srpske prilagođeni kompletnoj političkoj situaciji u BiH i da su apsolutno dobronamjerni, pravični i u skladu sa Ustavom BiH.

Ona je dodala da je ovo bila prilika da se vidi koliko je poslanicima stalo do BiH i parlamenta.

Novaković-Bursać: Delegacija ЕU nastavlja da gubi kredibilitet

Novaković-Bursać: Delegacija ЕU nastavlja da gubi kredibilitet

"Vidimo da zapravo oni staju uz stranu jednog nelegitimnog čovjeka i apsolutno zanemaruju i poništavaju 57 legitimno izabranih ljudi u Parlamentarnoj skupštini", rekla je Vulićeva novinarima.

Ona je istakla da je to porazno i kukavički, naglasivši da prvenstveno jedan broj bošnjačkih kolega nema hrabrost da živi onako kako to punim ustima govore - da žele prosperitet budućnosti.

"Oni tu ništa ne žele, oni upravo žele da BiH bude kolonija gdje će biti klimoglavci nekom tamo strancu kao što su sad ovom Kristijanu Šmitu", istakla je Vulićeva.

Dodik: Današnji sastanak partnera na nivou BiH posljednji pokušaj stabilizacije

Dodik: Današnji sastanak partnera na nivou BiH posljednji pokušaj stabilizacije

Ona je istakla da su poslanici iz Republike Srpske pokazali dobru volju i da žele da se poštuje slovo, a ne duh Dejtona. "Međutim, oni nemaju hrabrosti ni za to", zaključila je Vulićeva.

U toku je hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj poslanici razmatraju aktuelnu političku situaciju u institucijama BiH. Sjednica je sazvana na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Miroslav Vujičić rekao je ranije Srni da je Narodna skupština Republike Srpske, između ostalog, donijela zaključke i zadužila poslanike iz Srpske da otvore određene procese kroz parlament, odnosno da pokušaju usvojiti Izborni zakon.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)