Шеф Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС БиХ

Вулић: Изборни закон само са домаће политичке сцене

  • Извор: АТВ
  • 13.01.2024. 20:37

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Сања Вулић, рекла је гостујући у Централним вијестима АТВ-а да је Изборни закон могућ једино са домаће политичке сцене, а не онај којег странци покушавају наметнути.

- Федерација има невјероватан комплекс од Републике Српске и наших стабилних институција и добрих политика. Да није тако, не би они тако хистерично реаговали на нешто што је било врло величанствено, врло лијепо, са финим и опраштајућим порукама. Ми смо народ који прашта и који је увијек за сарадњу и суживот, за разлику од Федерације. То је код њих изазвало напад панике, хистерију и љубомору. Никада неће доћи до позиције у којој је Српске, а то је развијеност и просперитетност. Оно што је поразно, што је страшно, јесте што је професор из Сарајева рекао да ће наредни напад на Србе бити крволочнији. И ево, нема реакција из страних амбасада, Марфи се направио да то није чуо, да то није видио, ОСЦ, сви мудро ћуте, као да се није десило. Да то учини неко од рецимо наших војних удружења, када би се на сличан начин огласио, тада би рекли да осуђују ратнохушкачку реторику. Њима је све дозвољено, они могу да позивају на линч српског народа, на истребљење Срба, да нас укидају. То што Марфи не зна да Свети Стефан није увриједљив, већ може бити и његов заштитник, то није проблем српског народа, него одлазећег амбасадора. Нас угњетавају и понижавају, а други могу да раде шта хоће, то је доказ да у БиХ нема демократије - каже Вулић.

Када је у питању федерални министар Рамо Исак и његове изјаве, Вулић истиче да то све чини, због својих ментора који му то наређују.

- Разговарала сам са министрима у Влади ФБиХ и питала сам их да ли ико од њих Исаку каже да Додик и Република Српска нису његова надлежност, нити по једном закону или уставу. Они су ми рекли да он то зна, да није наиван, али да слуша своје менторе. Те инструкције су јако лоше и погубне када су у питању Република Српска и њен народ. Све што се дешавало у Зеници и Коњицу је ружно и поразно, али то показује њихову немоћ, када се иживљавају на застави Републике Српске - додаје Вулић.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС БиХ каже да је Српска за нови Изборни закон, али само у случају да се креира на домаћој политичкој сцени.

- Тај Шмитов закон, за нас је из Српске, који својом главом мислимо и не слушамо Шмита и дио међународне заједнице, апсолутно неприхватљив. Поставља се питање, да ли треба да се бирају посланици у Парламентарној скупштини, ако ће неко други у наше име доносити законе. Ако ће неко са стране доћи и прописати правила понашања, онда смо сувишни и не требају постојати заједничке институције. Тај Шмит, тај туриста и безобразник, он нама у Републици Српској неће никаква правила и законе доносити. СДС и ПДП нису искрени, они лажу, када кажу, да не признају Шмита. Итекако га признају. Они неће са нама за округли сто, него слушају неког са стране. Ми јесмо за нови Изборни закон, ако га ми са домаће политичке сцене креирамо, а не да то чини неко са стране - истиче Вулић.

Она се осврнула и на судије у Уставном суду БиХ.

Како каже, политичко Сарајево не жели да БиХ уђе у ЕУ.

- Из политичког Сарајева можете чути тезе како они желе да БиХ уђе у ЕУ, то су лажи. Имамо информације да су на једном састанку били господин Сатлер, Шмит и одређени министри који нису из реда српског народа. Сатлер је тада рекао да је сагласан са ставом Републике Српске да странци немају шта да траже у Уставном суду БиХ, али се Шмит обрушио на њега и рекао да они могу отићи када БиХ добије статус ЕУ, што је лаж и илузија - закључује Сања Вулић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм (Р)

    'Документарни програм (Р)