Додик и Цвијановићева

"Закон о сукобу интереса могао би бити усвојен до краја дана"

  • Извор: СРНА
  • 06.03.2024. 17:10

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Источном Сарајеву "да има осјећај" да ће Приједлог закона о спречавању сукобу интереса у институцијама на нивоу БиХ бити усвојен на сједници Савјета министара БиХ до краја дана.

"Прије три дана није било текста закона. Било је десет верзија и нико није нашао за сходно да сједне и каже хајдемо од члана до члана. Када смо то у овој згради урадили, онда смо видјели да има начина да се то превазиђе", рекао је Додик на конференцији за новинаре одговарајући на питање у вези са данашњом сједницом Савјета министара на чијем дневном реду је овај приједлог закона.

Додик је истакао да остаје да се види како ће на крају бити, али да сматра да неће бити проблема ако буду сви досљедни оном што је договорено.

Он је напоменуо да је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић у праву око тога да је боље урадити квалитетан текст, него брзо урадити, па да се након тога оспорава. 

Додик: Осјећам се нападнуто и несигурно у БиХ, али нисам препаднут

Додик: Осјећам се нападнуто и несигурно у БиХ, али нисам препаднут

Цвијановићева је изјавила да је Приједлог закона о спречавању сукоба интереса у институцијама на нивоу БиХ усаглашаван и да, уколико је тај процес завршен, не би требало да буде проблема око његовог усвајања на данашњој сједници Савјета министара.

"Првобитна верзија закона о сукобу интереса била је рогобатна и прилично нелогична. Била је нека верзија која не би допринијела коначном циљу тог самог закона, изазвали би много конфузије и много неких ствари које би биле евентуално предмет спорења", рекла је она.

Она је навела да то није једини закон око којег се дуго воде усаглашавања.

Цвијановић: Свједоци нису рекли ништа, покушава се убрзати процес

Цвијановић: Свједоци нису рекли ништа, покушава се убрзати процес

"Боље се дуго усаглашавати и добити квалитетан текст, него на брзину радити нешто, па онда имате увијек некога ко то оспорава", рекла је Цвијановићева новинарима у Источном Сарајеву.

Цвијановићева је нагласила да су се представници Републике Српске у заједничким институцијама БиХ "потрудили да успију закони" који су били довољни да се добије зелено свјетло за преговарачки процес.

Према њеним ријечима, какви ће бити крајњи исходи, не зависи само од једне стране.

Цвијановићева је нагласила да је било потребно да се дуго ради на одређеним законима да би они постали бољи него што су првобитно били предложени.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм