Предсједник Организације старјешина ВРС

Жупљанин: Да је БиХ правна држава имам Хоџић би био ухапшен

  • Извор: СРНА
  • 11.12.2023. 16:05

Предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске (ВРС) Слободан Жупљанин изјавио је Срни да дијелови Исламске заједнице у БиХ у континуитету показују екстремизам и радикализам, као и да би имам Харун Хоџић био ухапшен за распиривање вјерске и националне мржње да је БиХ правна држава.

Коментаришући изјаву имама Хоџића да свако дијете треба научити да користи оружје, а од сваке ловачке секције направити формацију која је спремна да се брани, Жупљанин је рекао да ова изјава представља ширење вјерске мржње и исламског радикализма у БиХ.

Жупљанин је рекао да је неприхватљиво и за сваку осуду позивање дјеце и чланова ловачких удружења да се организују у војне формације и припремају за "не дај Боже".

Раковић: Ратнохушкачке изјаве имама Хоџића у складу са политиком Исламске заједнице БиХ

Раковић: Ратнохушкачке изјаве имама Хоџића у складу са политиком Исламске заједнице БиХ

"Да је ово правна држава имам би већ сада био лишен слободе и био би покренут кривични поступак против њега и утврђивање одговорности за распиривање вјерске и националне мржње и позивање на организовање за нека будућа ратна дешавања", поручио је Жупљанин.

Он је навео да свим припадницима Исламске заједнице у БиХ треба послати поруку да се окрену јачању и изградњи мира и стабилности.

"Треба да се окрену јачању вјерске толеранције и међусобног разумијевања, уважавања, а не да повлаче овакве потезе који су неприхватљиви за било коју земљу", закључио је Жупљанин.

Мудерис и имам позивају на рат

Мудерис и имам позивају на рат

Имам Харун Хоџић, бивши припадник злогласне Седме муслиманске бригаде, рекао је недавно на вјерском предавању у Немили код Зенице да свако дијете треба научити да користи оружје, а од сваке ловачке секције направити формацију која се спремна да се брани.

Хоџић је рекао да од стрељачких клубова треба направити војску и свако дијете обучити да се бави стрељаштвом, као и да у ловачка удружења треба довести пензионисане, демобилисане припаднике такозване Армије БиХ.

У саставу злогласне Седме муслиманске бригаде такозване Армије БиХ били су муџахедини који су починили стравичне злочине над српским народом и ратним заробљеницима у Возући и на Озрену.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок