Sporazum sa SAD

Zvizdić: Savjet ministara radi na jačanu državnih institucija

  • 22.08.2018. 16:34

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić rekao je su "procesi koje vodi Savjet ministara vezani za jačanje državnih institucija".

Reagujući na izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da sporazum Savjeta ministara i USAID-a, u vezi sa navodnom borbom protiv kriminala i korupcije, ima skrivene i koruptivne namjere, te da je uspostavljena nova praksa da Savjet ministara prihvata implementaciju osam miliona dolara posredstvom nevladinih organizacija, a bez saglasnosti entiteta, Zvizdić je rekao da Dodiku ne smeta procedura već upravo procesi koje vodi Savjet ministara, jer su vezani za "jačanje državnih institucija i vladavinu prava". 

On je naveo da Prijedloga Sporazuma o grant sredstvima za razvojne ciljeve" između SAD, putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i BiH, putem Agencije za javne nabavke BiH, potpuno je transparentno pripremljen, razmatran i prihvaćen na sjednici Savjeta ministara, 16. avgusta, koji, kako kaže, nije bio u obavezi da u vezi s tim traži mišljenje nižih nivoa vlasti. 

"Nismo to uradili sada, i nećemo to raditi u bilo kojoj proceduri koja je u nadležnosti države BiH, i u tom smislu Savjet ministara uopšte ne obavezuje, niti interesuje šta o tome misle entitetski funkcioneri. Stav Savjeta ministara je od početka jasan, prihvatamo, pa čak i podstičemo dobru saradnju, ali ne dozvoljavamo miješanje u ustavne nadležnosti države BiH", kaže Zvizdić. 

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм