Pomoć

500 tona brašna za socijalno ugrožene od Vlade Srpske

  • Извор: АТВ
  • 05.01.2023. 19:18

500 tona brašna za socijalno ugrožene porodice stiže od Vlade Republike Srpske. Brašno će dijeliti Crveni krst Republike Srpske uz pomoć lokalnih zajednica. Pomoć Vlade će dobro doći.

"Mi sve više imamo, otkako je objavljena ova vijest, stalno ih ljudi pitaju kad će stići to brašno za raspodjelu. Znači da je zainteresovanost i potreba velika. Ja vam ne mogu reći koji je broj korisnika, jer se stalno mijenja socijalna karta. Tu su prioritet višečlane, socijalno ugrožene porodice", kazal je Snježana Kovač, generalni sekretar Crvenog krsta Srpske.

Pomoć će biti podijeljena u narednih 15 dana, kaže ministar trgovine i turizma. Svjesni su i u Vladi da cijene divljaju. 

Brašno i novčanu pomoć dobijaju i javne kuhinje u Srpskoj. 

"Veliko hvala Vladi Republike Srpske i svim ljudima koji su se sjetili da javne kuhinje potpomognu", rekao je Miroslav Subašić.

Vlada Srpske već je podržala javne kuhinje sa više od 420.000 KM. Osim toga, isporučeno im je i 500 tona brašna. U okviru mjera pomoći, izdvojeno je i više od 100.000 KM za nabavku paketa sa osnovnim životnim namirnicama za više od 4.200 korisnika.

Тагови:
  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок