Pale

Adaptacija prostorija u OŠ „Mokro“

  • Извор: АТВ
  • 09.07.2022. 14:49

U objektu Osnovne škole „Mokro“ u toku su radovi na adaptaciji dvije prostorije, koje će biti date na upotrebu Dječijem centru „Bubamara“ za potrebe pružanja usluga djeci predškolskog uzrasta iz ovog velikog naselja.

Opština Pale je pravovremeno prepoznala ovakvu potrebu, a interesovanje roditelja i prijava tridesetak mališana koji će od jeseni ići u vrtić u Mokrom, ukazuju na to da je projekat potpuno opravdan i vrijedan ulaganja 80.000 КM budžetskih sredstava u njegovu realizaciju.

“Cijenim da će ova ideja koju, evo, pretačemo u konkretno djelo, donijeti višestruku korist, jer ćemo jednim potezom bar u nekoj mjeri rasteretiti centralni vrtić u Palama koji i pored ozbiljnog proširenja kapaciteta ne može u punoj mjeri da odgovori potrebama, djecu iz Mokrog poštedjeti svakodnevnih putovanja do Pala i nazad, a na taj način, svakako, i smanjiti troškove koji su njihovi roditelji i bližnji imali po tom osnovu”, istakao je načelnik Pala Boško Jugović.

On je dodao da uporedo s ovim radovima, vode se i aktivnosti da se dodatno poveća prijemi kapacitet javne i dvije privatne predškolske ustanove u Palama, a već od iduće godine će se graditi još jedno novo obdanište, jer je to potreba.

“To nam je i dodatni podstrek da u još značajnijoj mjeri jačamo mjere pronatalitetne politike Opštine Pale, koje već daju, a uvjeren sam da će i narednih godina donositi pozitivne efekte”, naglasio je Jugović.


Тагови: