Opština finansira nabavku

Besplatni udžbenici za učenike od petog do devetog razreda u Palama

  • Извор: СРНА
  • 08.08.2023. 11:24

Opština Pale će i ove godine finansirati nabavku udžbenika za učenike od petog do devetog razreda, rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Žarko Čović.

"Dobra praksa od prošle godine je da je veliki broj učenika vratio očuvane komplete knjiga u školske biblioteke, tako da u kombinaciji sa knjigama koje su kupljene ove godine, osim kompleta stranih jezika, učenici će imati obezbijeđene udžbenike za novu školsku godinu", rekao je Čović.

On je apelovao na učenike i roditelje da po završetku školske godine vrate knjige u školske biblioteke kako bi ih na najbolji način iskoristile sljedeće generacije učenika.

Prema njegovim riječima, ovo je jedna od mjera lokalne zajednice da na direktan način podrži građane i olakša im proces školovanja djece.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijediće udžbenike za sve učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, za sve učenike osnovnih škola koji su pobjednici republičkog takmičenja u školskoj 2022/2023. godini, što se odnosi i na učenike muzičkih škola i za učenike od petog do devetog razreda koji su treće i naredno dijete po redu rođenja u porodici sa troje i više djece.

Ovo ministarstvo udžbenike obezbjeđuje, takođe, i za učenike od petog do devetog razreda koja su korisnici prava na dodatak za pomoć i njegu drugog lica, kao i za djecu korisnike prava na ličnu invalidninu u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske obezbijediće besplatne udžbenike za odlične učenike iz porodica sa četvoro i više djece, i to za učenike od petog do devetog razreda.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.