Удружење гардиста

Акције за помоћ гардистима Милораду Јелисавцу и Лази Грабовцу

  • Извор: СРНА
  • 01.02.2024. 22:33

Удружење гардиста Прве гардијске моторизоване бригаде Главног штаба Војске Републике Српске покренуло је хуманитарне акције за двојицу чланова овог удружења - Милорада Јелисавца и Лазу Грабовца, те позива грађане који су у могућности да помогну бившим борцима у превазилажењу материјалних и здравствених проблема.

Из Удружења гардиста рекли су Срни да је породица Јелисавац из села Радомировац код Новог Града у тешкој материјалној ситуацији јер је Милорад незапослен, два пута оперисан и готово радно неспособан.

Из Удружења су навели да је и Милорадова супруга незапослена, а од двоје малољетне дјеце, млађи, седмогодишњи син у мају треба да иде у Београд на операцију урођене срчане мане.

"Без обзира на све недаће, Милорад је почео правити кућу, коју је изградио до прве плоче, али су животни проблеми били јачи, па су Јелисавци морали да обуставе радове. Тренутно живе у неусловној, старој кући са Милорадовом мајком и сестром", рекли су из Удружења.

Милица нашла новчаник и вратила власнику: И ја сам изгубила плату

Милица нашла новчаник и вратила власнику: И ја сам изгубила плату

Из Удружења су позвали људе добре воље да се прикључе хуманитарној акцији да би се помогло да породица Јелисавац добије свој дом и да им се колико-толико олакша живот.

Новац се може уплатити на жиро рачун Удружења Гардиста број 562-008-81546039-60 код НЛБ банке са назнаком "помоћ за породицу Јелисавац".

За гардисту и члана Удружења гардиста Лазу Грабовца из Брода, који болује од ријетке, Биргерове болести, покренут је хуманитарни број 1403, те су из Удружења позвали грађане и бивше припаднике Војске Републике Српске да позивом на овај број донирају једну конвертибилну марку за набавку полуроботизованих ортопедских помагала.  Он је оболио 2009. године а због болести су му ампутиране обје руке и ноге.

Нова дирљива објава Кулишићеве кћерке: Осмијеси и загрљај

Нова дирљива објава Кулишићеве кћерке: Осмијеси и загрљај

"Акција прикупљања средстава за Грабовца траје већ неко вријеме. Средства су прикупљана и на хуманитарном концерту који је у Броду организовала општинска Борачка организација Брод", навели су у Удружењу.

За набавку ових протеза потребно је 79.000 КМ и преостало је још да буде прикупљено око 35.000 КМ.

Удружење гардиста Прве гардијске моторизоване бригаде Главног штаба Војске Републике Српске основано је 2019. године, његује традицију и славни пут Прве гардијске моторизоване бригаде и чува сјећање на 117 гардиста који су своје животе уградили у темеље Српске.

Удружење тренутно има око 1.500 чланова и за пет година постојања су, између свих осталих активности, организовали 40 хуманитарних акција у којима је прикупљено више од 120.000 КМ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.