Надомак Теслића

Апи коморе постају популарне у Српској

  • Извор: АТВ
  • 01.10.2023. 19:25

Надомак Теслића никла је Апи комора од дрвета. Идеја је то Драгутина Јелића који се пчеларством бави четвртину вијека. Ријеч је о кућици посебне намјене у којој су смјештене три пчелиње кошнице. Служе за инхалацију.

"Сама ријеч апис грчки је пчела. Користе се благодати пчела које пчела уноси из природе свакодневно и одлаже у кошницу", рекао је Драгутин Јелић, пчелар из Теслића.

Сам боравак у Апи комори је изузетно пријатан. Посебно уколико волите звук пчела и мирис меда. Ваздух који ја сада удишем из ове пчелиње кошнице богат је медом, поленом, прополисом, матичном млијечи, воском. Ваздух се може удисати директно боравком у самој комори или уз помоћ маске и инхалатора.

Ваздух који се удише помаже при лијечењу плућних болести, астме, бронхитиса, алергија, синуса. Одличан је и за јачање имунитета. Због тога и не чуди што се за теслићку Апи комору у Јелића Потоку брзо прочуло. 

"И ми смо имали врло интересантне посјете. Људи који више користе модерну технологиј усу долазили преко гугл мапа. Имал исмо више посјета људи са стране, него домаћих људи који су сада почели да долазе. Посјете од Американаца, Швицараца, Нијемаца који су директно ту долазили и са нама проводили одређено вријеме. И док се инхалирају, могу и да читају. Тако је, могу да читају, слушају звук пчела, уживају у погледу природе", рекао је Драгутин Јелић.

Тако је Апи комора у Теслић намамила и групу Пољака. Врло лако могла би да постане и права туристичка атракција. Апи комора смјештена је у природи, а из ње се пружа невјероватан поглед. Кажу, најбоље је у њој боравити два пута дневно по 20 минута. 



Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.