Predsjedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima

Arlovu po treći put zabranjen ulazak na KiM

  • Извор: СРНА
  • 09.11.2021. 13:33

Predsjedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji policija samoproglašenog Kosova je juče po treći put zabranila ulazak.

Arlov je Srni rekao da nije iznenađen zabranom ulaska na Kosovo i Metohiju, pošto, kako je naveo, prištinskim vlastima očigledno smetaju svi oni koji brinu o preostalim Srbima i srpskim svetinjama u južnoj srpskoj pokrajini.

- Koliko god da mi stavljali zabrane, nastojali da me odvrate od humanitarnog rada i pomoći našem narodu, monaštvu i sestrinstvu na Kosovu i Metohiji, to u meni i ljudima u Odboru ojačava humanitarni rad i zalaganje da se istina o stradanju Srba i srpskih svetinja na Kosmetu sazna te da se preko pomoći koju obezbjeđujemo pomogne opstanak i ostanak našeg naroda - istakao je Arlov.

Slobodu kretanja i motiv više za nastavak humanitarnog rada Arlovu i humanitarcima iz Odbora predstavljaju, kako kaže, blagoslovi Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, Njegovog preosveštenstva episkopa raško-prizrenskog Teodosije i igumanije Pećke Patrijaršije Mati Haritine da Odbor bude sudomaćin ktitorske slave Sveti Arsenije Sremac ove godine i domaćin naredne godine.

- Dobio sam blagoslove za domaćinstvo naredne godine - s ponosom navodi Arlov i dodaje da su u posljednjih desetak godina domaćini slave u Pećkoj patrijaršiji iz Republike Srpske, osim Odbora koji tu čast ima ovo i naredne godine, bili opštine Foča, Srbac, Prnjavor, Teslić, kao i u dva navrata Sokolac, zatim grad Bijeljina i Olimpijski centar "Јahorina".

Arlov je čestitao slavu Mati Haritini, svim crkvenim velikodostojnicima i vjernicima, te poželio da se Srbi i ubuduće u velikom broju okupljaju u sjedištu srpskih patrijarha o slavi drugog arhiepiskopa srpskog - Svetog Arsenija Sremca.

Svetom arhijerejskom liturgijom sutra će u Pećkoj patrijaršiji biti proslavljena ktitorska salava ove srpske svetinje - Sveti Arsenije Sremac, najavljeno je iz Patrijaršije.

Domaćini slave biće arhiđakon Milija Arsović i banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Umjesto Milorada Arlova, domaćin će sa protom Arsovićem, biti njegova kćerka Јelena.

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)