"Dara iz Jasenovca"

Biljana je rasplakala Srpsku kao Dara, sudbina njene porodice je kao na filmu

  • 21.02.2021. 08:59

Glavnu ulogu Dare u filmu “Dara iz Jasenovca”, koji je premijerno prikazan na RTRS-u i RTS-u, igra trinaestogodišnja Biljana Čekić, koja ide u osmi razred, živi sa ocem Radovanom, bratom, starijom sestrom, bakom i dedom u mjestu koje je na deset kilometara udaljeno od Kozarske Dubice.

Biljana je za ovu ulogu izabrana između čak 2.000 djece, a za nju svi imaju samo riječi hvale, govoreći da je mirna, tiha i dobra djevojčica i da je ovu ulogu željela više od svega.

- Nastavnica nam je podijelila papire za prijavu na audiciju i ja sam odlučila da se prijavim. Prošla sam u uži krug, nakon toga sam dobila glavnu ulogu - rekla je Biljana.

Otac Radovan koji je Biljanina najveća podrška, kaže da da je ponosan što je njegova kćerka tumačila lik Dare iz Jasenovca.

Radovan je zatim otkrio i da je njihova porodica osjetila strahote i prikazane tegobe ovog rata, jer se čak devet članova nije vratilo.

On je objasnio da je njegova baka sa još devetoro rođaka bila u koloni za Jasenovac i da je ona preživjela, ali, ostali nisu.

- Zbog toga mi je drago što je film snimljen i što je moja kćerka iznijela glavnu ulogu - istakao je Biljanin otac.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок