Травник

Бивши учесник “Пинкових звезда” изашао на слободу након убиства пјевачице

  • Извор: Информер
  • 29.11.2023. 22:46

Зоран Громовић (54), музичар из Травника у БиХ, прије тачно осам година је у околини тог мјеста аутом прегазио љубавницу и пјевачицу Јелену Туршум (35), држављанку Србије родом из Вајске код Бача. Он је због тог злочина осуђен на осам година затвора и управо је изашао на слободу.

У вријеме убиства био је вођа популарног травничког "Зока бенда". Током поступка, утврђено је да је трагедији претходила жучна свађа послије које је Зоран избацио Јелену из свог "пасата". Потом ју је на макадамском путу намерно прегазио и оставио да умре.

Несрећну Туршумову пронашли су 29. новембра 2015. ујутру мјештани Горњег Путићева и о томе обавијестили полицију. Обдукцијом њеног тијела, констатовани су вишеструки преломи на основу којих је, без сумње, утврђена насилна смрт.

Мајка четворо дјеце скупља паре за еутаназију због короне: Помозите ми да се убијем

Мајка четворо дјеце скупља паре за еутаназију због короне: Помозите ми да се убијем

Ова трагедија запрепастила је житеље Травника, јер су Зоран и Јелена важили за складан пар. Заједно су наступали у "Зока бенду" и уживали репутацију водећих забављача у том граду и широм БиХ. Грабовић је чак годину дана раније учествовао у серијалу "Пинкових звезда", гд‌је је остварио запажен успјех код публике песмама "Рибље чорбе" и Аце Лукаса, али не и код жирија.

"Брутално је претукао моју пасторку Јелену док није остала без свијести, а онда је неколико пута прешао преко ње аутомобилом", причао је Ненад Шкорић из Вајске, очух пјевачице Јелене Туршум.

На телефоне стиже опција која ће једне развеселити, а друге разбјеснити

На телефоне стиже опција која ће једне развеселити, а друге разбјеснити

"Громовић је одвукао Јелену до неких викендица. Тамо ју је тукао док није остала без свијести. Затим је три пута колима прешао преко ње. Газио ју је док је није убио, а онда је звао полицију, која је пронашла тијело моје поћерке", рекао је Ненад Шкорић својевремено.

Окривљени Громовић је на суђењу тврдио да то није урадио намјерно и да је све несрећни случај. Он је признао да је те вечери био мортус пијан и да се због тога не сјећа трагедије. На крају, осуђен је на изненађујуће благу казну.

"Утврђено је да је окривљени био смањено урачунљив, али не битно, те да је био свјестан посљедица које могу настати. Раскопчани дијелови од‌јеће убијене Јелене доказ су да је прије трагичног догађаја избио конфликт између љубавног пара. Опредијелили смо се за осам година затвора, јер оптужени није раније осуђиван, има супругу и двоје д‌јеце. Добро се понашао током суђења, иако је његов чин био страшан", образложио је пресуду судија Мехмедалија Хусеиновић.

Манекенка се скинула гола на прагу седме деценије

Манекенка се скинула гола на прагу седме деценије

Зоран и Јелена су посљедњих годину дана живјели у викендици Зорановог оца. Обоје су раније били у браковима из којих он има два сина, а покојна жена сина и ћерку. Туршум је родом из Вајске у Србији, а у Какњу је живјела петнаестак година пошто је у сусједној држави имала највише ангажмана као пјевачица. 

(Информер)

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)