Млада глумица

Чекић: Огромна част због Карађорђеве звезде

  • 15.02.2024. 19:05

Млада глумица Биљана Чекић, која је глумила у филму "Дара из Јасеновца", изјавила је да је огромна част што је поводом Дана државности Србије вечерас у Београду одликована Карађорђевом звездом.

"То ми много значи и неописив је осјећај", рекла је Чекићева новинарима.

Она је истакла да се није надала одликовању, погово што је већ прошло извјесно вријеме од пројекције филма "Дара из Јасеновца".

Чекићева, која је други разред средње школе, рекла је да не би имала ништа против да се још опроба у глуми, па и у филму чије је снимање најављено, а који би био посвећен Диани Будисављевић, хуманитарки аустријског поријекла која је током Другог свјетског рата спасила хиљаде, углавном српске дјеце са подручја Кордуна и Козаре из усташких логора у НДХ.

Осим Чекићеве, предсједник Србије Александар Вучић је Карађорђевом звездом одликовао и бањалучког глумца Николу Пејаковића.

У Београду је вечерас одржана церемонија уручивања сретењског ордења појединцима и институцијама из Србије, Републике Српске, Црне Горе и иностранства, које је додијелио предсједник Србије Александар Вучић поводом Дана државности - Сретења, а међу одликованима је и шест из Српске.

Церемонији уручивања више од 110 ордења у згради Председништва присуствује и предсједник Републике Српске Милорад Додик, те званичници Српске, Србије и Црне Горе, као и Његова светост патријарх српски Порфирије.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм