Gradonačelnik Trebinja

Ćurić: Fudbalskom klubu "Leotar" sredstava upućena u skladu sa zakonom

  • Извор: АТВ
  • 15.07.2021. 19:10

Trebinju danas nisu ugrijale samo visoke temperature, nego i lokalni političari. Pljuštale su uvrede, optužbe pa čak i krivične prijave, a pozivi na konferencije novinarima su stizali od jutra. Sve je pokrenuo narodni poslanik Nebojša Vukanović. On tvrdi da su protivzakonito iz budžeta grada plaćeni dugovi Fudbalskog kluba Leotar. Zbog 486.000 maraka Vukanović je podnio krivičnu prijavu protiv tri osobe, jedna od njih je trebinjski gradonačenik.

"Postoji više nego osnovana sumnja i brojni dokazi da su njih trojica oštetili budžet grada Trebinja za skoro pola miliona maraka. Budžet koji je usvojen u februaru ove godine nigdje ne predviđa da grad Trebinje od skoro pola miliona plaća dugove FK Leotar", rekao je Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS.

Sredstva su obezbijeđena preraspodjelom novca i kroz grant za sport. Tako nešto, nakon odobrenja skupštine, može da uradi svaki gradonačelnik, odgovara Mirko Ćurić. On tvrdi da Vukanović narušava sliku grada i da ne želi dobro Fudbalskom klubu. Trebinjski gradonačelnik podvlači da je sve uradio po zakonu.

"Ne plašim se ničega i zajedno sa svojim saradnicima donosim odluke i ja sam odgovoran lično imenom i prezimenom za sve što sam radio i smatram da ako je stigao zahtjev od klubova od svih sportskih radnik da Leotar zaslužuje Premijer ligu ja sam iznašao rješenje zajedno sa saradnicima da dođemo do deblokade računa da ljudi nastave da se takmiče", rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Za to vrijeme se u FK Leotar pripremaju za prvu premijerligašku utakmicu. Mole da se preko njihovih leđa ne prikupljaju politički bodovi.

"To nije dobro, to nije produktivno ni prema upravi ni prema stručnom štabu, a ni prema igračima koji imaju jednu tešku pretstojeću sezonu", rekao je Gordan Mišeljić, predsjednik FK Leotar.

"Mislim da ne treba uskratimo pravo ovim momcima da igraju Premijer ligu i da se dokažu na premijerligaškim terenima", rekao je Željko Radović, sportski direktor FK Leotar.

Fudbalski klub Leotar će nakon pet godina u drugoj Ligi, sutra konačno zaigrati u najvećem rangu takmičenja. Trebalo je mnogo truda, bilo je potrebno  ispuniti mnoge uslove, ali i uložiti novac, kažu u klubu i očekuju podršku svakog Trebinjca.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок