Од 31. октобра до 2. новембра

"Дани Српске куће“: Умјетници удружени у мисији за будућност породице

  • Извор: ПР
  • 23.10.2023. 16:48

"Дани Српске куће“ од 31. октобра до 2. новембра у Дјечијем позоришту Републике Српске биће прилика да се споји умјетност, хуманост, сјајно дружење и повезивање оних који дијеле заједничку мисију - помоћи нашој дјеци да имају бољу, сигурнију и безбрижнију будућност, рађају се и остају у Српској.

Фондација 'Српска кућа' у сарадњи са Министарством просвјете и културе, Дјечијим позориштем Републике Српске организује три дана позоришне умјетности, како за дјецу и омладину, а тако и за одрасле, а који су свесрдно подржали домаћин Дјечије позориште, театар Културна сцена 'Мале Ствари' из Требиња и Београдско драмско позориште. Зајдничким снагама играће за кров над главом и бољу будућност вишечланих, социјално угрожених породица у Српској. Комплетна зарада од продаје карата биће намијењена фонду за изгрању кућа.

Први дан манифестације, 31. октобра у 18 часова, биће одиграна монодрама 'Јефимија – Јелена Мрњавчевић' у изведби глумице Тијане Јовановић Николић, у продукцији Културне сцене 'Мале Ствари' из Требиња, чију режију потписује господин Жељко Милошевић. Другог дана, 1. новембра у 19 часова на сцени Дјечијег позоришта Републике Српске, биће одиграна представа 'Не играј на Енглезе' у режији Сташе Копривице, а у продукцији Београдског драмског позоришта. Трећи дан манифестације биће у знаку дјеце - 2. новембра у 11 часова, биће уприлчена луткарска представа 'Јунак у трегерима' у режији Дубравка Торјанца, а у продукцији Дјечијег позоришта Републике Српске.

У сарадњи са 'Гимназијом Бањалука' представу 'Јефимија – Јелена Мрњавчевић' и у сардњи са Центром за предшколско васпитање и образовање представу 'Јунак у трегерима', а за карту по симболичној цијени од 5 КМ, на добровољној бази и у оквиру ваннаставних активности, гледаће средоњшколци и дјеца из предшколских установа у Бањалуци. Карте за представу 'Не играј на Енглезе'износе 20, 50 и 100 КМ, а подразумијевају позицију сједења; задњих 6 редова по 20 КМ, првих 6 по цијени од 100 КМ, док је у средишњих 5 редова карта по 50 КМ. Карте се могу купити на билетарници Дјечијег позоришта у суботу од 16 до 18 часова, у недјељу од 9 до 11 часова и радним даном у канцеларији рачуноводства од 8 до 16 часова, а на дан извођења представе до почетка представе, у 19 часова.

Организатори издвајају други дан манифедстације, 1. новембар, када ће након извођења представе бити уприличено коктел дружење у просторијама Дома омладине у Бањалуци, на којој ће посјетитеље, пријатеље, партнере и госте упознати са новим активностима и пројектима, а између осталог и свечано им приказати трејлер за ТВ серијал 'Српска кућа', који раде у продукцији АТВ-а.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.