Postoje više od deceniju i po

Dramska sekcija dobojske Gimnazije niže uspjehe

  • Извор: АТВ
  • 20.05.2023. 18:45

Postoje više od deceniju i po, nižu nagrade, a ove godine postigli su najveći uspjeh. Dramska sekcija dobojske Gimnazije, sa 13 nagrada, dominirala je na festivalu Srednjoškolskog dramskog stvaralaštva.

Maturant Veljko Matković najveći je "krivac", jer je napisao scenario, režirao predstavu i igrao glavnu mušku ulogu u "Dedalovoj radionici".

"Svaki od tih pojedinačnih procesa pisanja, režiranja, igranja, sve je bilo na neki način teško, ali pretpostavljam da je najteže bilo napisati scenario ni iz čega jer sve kasnije što smo radli oslanjalo se na nešto ranije", smatra Veljko.

Godinu dana pripreme, nesvakidašnji usovi. Želja za uspjehom ipak je bila jača. 

"Oni su pokazali veliku želju da uprkos nemogućim uslovima ne odustanu od ove predstave i završe je. Mi smo recimo vozom putovali u Petrovo na probe", istakla je Gordana Vasić, profesor.

Djevojke su same radile rekvizite. Ozbiljan rad i energiju, kažu akteri nije mogao da ne primijeti žiri.

A u glumi se posebno istakla Teodora Kitić. Iako se posljednja pridružila sekciji, proglašena je najboljom glumicom festivala. 

"Volim scenu i volim mogućnost da izrazim sebe kroz neke druge likove, da pokušam sebe da promijenim u potpunosti da bih stvorila neki lik koji ne postoji", priča Teodora.

Svako od 20 članova ekipe, imao je zaduženja. Koliko ozbiljno rade govori i podatak da su do sada sa pozorišnih smotri školi donijeli više od 60 nagrada. 

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина