ATV

Упозорење

ЕУ објавила мапу с критичним подручјима, међу њима и БиХ

 • Извор: Радио Сарајево
 • 28.11.2023. 18:51

Видите ли црвена поља на карти? Оне представљају упозорење на наглу промјену климе, пише Европска комисија. Али оно што је најтужније је да је концентација црвених поља најгушћа на подручју Балканског полуострва.

Европска комисија извјештава да је 2022. била друга најгора година за шумске пожаре. У Европској унији је изгорјело готово 900.000 хектара земље – подручје величине Кипра. У пожарима су изгорјеле и многе шуме.

"Не можемо си допустити да изгубимо шуме и јединствене предности које доносе, од регулације климе до биоразноликости. Шумски пожари, суша и други утицаји пријете њиховој будућности", кажу из Европске комисије.

Вјетар умало преврнуо крузер у Бококоторском заливу

Вјетар умало преврнуо крузер у Бококоторском заливу

У склопу предлагања закона о европским шумама са CiopernicusEU, Европска комисија планира направити свеобухватну базу података о шумама у ЕУ.

"Наш нови предложени Закон о надзору шума искористиће нашу сателитску мрежу CiopernicusEU и локалне податке за стварање ресурса за мапирање, праћење, прикупљање и дијељење кључних информација о европским шумама. Они ће омогућити земљама у ЕУ, власницима и управитељима шума да озбиљно прихвате изазове и да заштите све еколошке и привредне могућности које шума пружа", наводи Европска комисија у својој објави на Инстаграму.

Велико захлађење захватило Европу, код нас најављен преокрет

Велико захлађење захватило Европу, код нас најављен преокрет

(Радио Сарајево)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 07:00 АТВ јутро

  АТВ јутро

 • 09:00 Серија: Превртљиво срце (Р) (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.