Саопштење

Ево од када су обавезне електронске књижице за лијечење у УКЦ Српске

  • Извор: АТВ
  • 26.12.2023. 10:22

За лијечење у Универзитетском клиничком центру Републике Српске од 1. јануара 2024. године обавезне је примјена електронске здравствене картице.

"Корисници услуга УКЦ Републике Српске су дужни при доласку у ову установу посједовати електронску здравствену картицу“, навели су у саопштењу из УКЦ-а Српске.

Како су додали, изузетак од ове одлуке (евиденција према ЈМБГ) биће омогућен само у Ургентном центру УКЦ Републике Српске за хитне случајеве. 

"Према Одлуци Фонда здравственог осигурања Републике Српске сви корисници услуга који су у поступку добијања електронске здравствене картице ће у Фонду здравственог осигурања Републике Српске добити потврду на којој ће бити индентификациони број, а који ће служити за привремену индентификацију лица док не добије електронску картицу“, додали су у саопштењу. 

Такође, стоји у саопштењу, држављани других земаља са којима БиХ и Република Српске имају потписане споразуме о социјалном осигурању треба да у матичној земљи изваде неопходне обрасце на основу којих ће им Фонда издати болеснички лист и додијелити индентификациони број, а на основу којег ће моћи да остваре право на здравствену заштити у овој установи. 

"За сва друга питања и нејасноће у вези електронских здравствених картица сви корисници наших услуга и грађани Републике Српске могу се обратити Фонду здравственог осигурања Републике Српске“, закључено је у саопштењу УКЦ-а.

Пратите нас и путем Вибера