Hercegovački vinogradari zadovoljni kvalitetom i prinosom

  • 09.10.2020. 19:28

Završena je berba u hercegovačkom vinogorju, danas su obrani i poslednji čokoti Carskog vinograda u Ušću kod Trebinja. Rod dobar, a kvalitet nesumnjivo odlučan. Zlatni grozdovi sada su na putu da postanu kapljice vrhunskog vina.

U čuvenom Carskom vinogradu raste 10.000 čokota vinove loze. I ove godine grožđe je dobro rodilo, od njega se pravi vrhunsko Carsko vino koje se pije na čak tri kontinenta.

Od grožđa iz ovog vinograda dobije se nekoliko hiljada boca žilavke koje lako pronađu svoj put do Azije, Amerike i duž cijele Evrope. Prvi čokoti loze na ovom području zasađeni su još 1894 godine. Ako se ozbiljno pristupi vinogradu onda će i vino biti dobro, kaže Radovan Vukoje. Zato za Carsko vino i dalje stižu priznanja.

"Džensis Robinson najpoznatija svjetska spisateljica je ocijenila naše Carsko vino kao najbolje vino mediterana i najbolje vino od autohtone sorte žilavke. To je veliko priznanje koje nas obavezuje da marljivo radimo u ovom vinogradu koji smatram i istorijskim jer upravo ovdje je nastala ta moderna žilavka", rekao je Radovan Vukoje, "Podrumi Vukoje".

A žilavka je najsličnija pravom Hercegovcu zato vinari vole kažu da je to Hercegovac zarobljen u boci. Krševita zemlja, hladna rijeka i vrelo hercegovačko sunce udruženim snagama rađaju najbolje grožnje isto je i sa ljudima.
 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.