Programom pomoći

I poljoprivrednici u Brčkom obuhvaćeni projektom mađarske podrške

  • Извор: СРНА
  • 16.08.2022. 16:28

Programom pomoći Vlade Mađarske privredi Republike Srpske, koju su dogovorili premijer Viktor Orban i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, biće obuhvaćeni i poljoprivrednici u Brčkom, potvrdio je šef Odjeljenja za poljoprivredu Vlade distrikta Milenko Ninković.

To znači da će svi oni koji su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava u Brčkom i posjeduju poljoprivredno zemljište u Brčkom, bez obzira da li su državljani Republike Srpske ili Federacije BiH, moći aplicirati za bespovratna sredstva u pojedinačnom iznosu od 2.500 do 25.000 evra.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje.

Predstavnici Fondacije "Progresus", koja je osnovana u cilju realizacije ovog projekta, upriličiće u Domu kulture u Brčkom sutra u 16.00 časova javnu prezentaciju na kojoj će zainteresovane poljoprivrednike iz Brčkog upoznati sa uslovima prijave na javni poziv, koji će biti raspisan 1. septembra.

Predstavnici Fondacije o tome su i zvanično obavijestili Ninkovića.

Predsjednik Skupštine distrikta Brčko Siniša Milić zahvalio je i Republici Srpskoj i Mađarskoj i svima drugima koji su odlučili da kroz ovaj program podrže i poljoprivrednike u Brčkom.

- Republika Srpska i Dodik i na ovaj način pokazuju razumijevanje za potrebe poljoprivrednika u Brčkom, ali i konkretno, po ko zna koji put, potvrđuju apsolutnu posvećenost podršci razvoju distrikta Brčko, na čemu smo im veoma zahvalni - rekao je Milić.

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske "Progresus" objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u Srpskoj i Brčko distriktu za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata u okviru realizacije prvog Programa podrške Vlade Mađarske privredi u Republici Srpskoj.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.