Komemoracija Radenku Bašiću

"Izgubili smo cijenjenog rukovodioca i kolegu, a prije svega velikog čovjeka"

  • Извор: АТВ
  • 23.03.2022. 19:16

Izgubili smo cijenjenog rukovodioca i kolegu, a prije svega velikog čovjeka koji je volio svoj grad i sugrađane, rekao je na komemoraciji, opraštajući se od kolege, Sretoja Vujanović, načelnik prijedorske Policijske uprave.

"Policijska uprava Prijedor tog dana je izgubila mnogo. MUP je tog dana izgubio i previše. Ovom prilikom porodici, ispred svih kolega PU PD i u moje ime, obećajem i znajte da uvijek u meni imate oslonac", Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor.

Radenko Bašić je, kaže, uživao ugled i poštovanje radnih kolega, saradnika, prijatelja, građana i svih koji su ga poznavali. Vijest o njegovom ubistvu mnoge je ostavila u nevjerici. 

"Radenko je bio čovjek kojem se bezrezervno moglo vjerovati. Snaga mu je bila u jednostavnosti, skromnosti i pristupačnosti. Odlučnost je bila vrlina koja ga je krasila. Odlučan i profesionalan u svakom momentu", kaže Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor.

Na komemoraciji danas i premijer Srpske. 

"Njegov profesionalni angažman služiće budućim generacijama kao primjer rada poštenog, časnog, beskompromisnog policijskog službenika koji je svoj život posvetio borbi protiv kriminala i u toj borbi nikada nije ustuknuo nijedan jedini pedalj", kaže Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

U knjigu žalosti mnogi su se upisali. Gradonačelnik Prijedora je poručio da je ovo veliki gubitak za Prijedor i cijelu Srpsku. 

"Ovaj dan je izuzetno težak. Svi smo mi na gubitku. Meni je posebno teško pričati s ove pozicije, s obzirom da znam da je čovjek radio izuzetno i časno svoj posao. Zalagao se da zaštiti i obezbijedi svakog našeg sugrađanina", kaže Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora.

Radenko Bašić sahranjen je danas u Prijedoru.

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.