Тужилаштво БиХ

Пријетио свједоку: Предложен притвору Вањи Вуковићу

Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање једномјесечног притвора Вањи Вуковићу (39) из Приједора, осумњиченом да је пријетио свједоку у предмету убиства начелника Сектора криминалистичке полиције ПУ Приједор Раденка Башића.

У Тужилаштву БиХ наводе да је притвор предложен због опасности да би боравком на слободи Вуковић могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и да би поново могао да почини или доврши започето кривично дјело.

”Осумњичени Вуковић под истрагом је Тужилаштва БиХ и полицијских агенција и сумњичи се за ометање истраге, односно да је упућивао пријетње и застрашивања свједоку у предмету организованог криминала, тражећи да промјени исказ. Ради се о свједоку који је дао исказ у предмету против оптуженог Далибора Раилића и других, а нарочито на околности тешког убиства Раденка Башића, начелника приједорске крим полиције”, саопштило је Тужилаштво БиХ.

Вања Вуковић ухапшен због пријетњи свједоку у предмету убиства Раденка Башића

Вања Вуковић ухапшен због пријетњи свједоку у предмету убиства Раденка Башића

Додају да је Вуковић ухапшен након што су прикупљени докази о његовим незаконитим активностима, а на терет му се ставља да је починио кривично дјело ометање рада правосуђа.

Вуковић је пријетио свједоку тужилаштва који је већ саслушан пред Судом БиХ, што је оштећени испричао у судници предметном вијећу. Вуковић је након тога напрасно ”нестао” из БиХ и био је недоступан истражним органима све док се прије неколико дана није појавио у Приједору након чега је ухашен.

Иначе, Вуковић је познат као вишеструки преступник, а оперативно важи за члана Раилићиеве криминалне групе. Заједно су били оптужени да су у јуну 2018. ножевима израњавали Михајла Ступара званог Шмит јер их је наводно ”друкао” полицији, али су у судском поступку ослобођени кривице. Томе је допринијела и чињеница да Ступар није могао да свједочи против њих будући да је у марту 2021. године брутално убијен у приједорском насељу Рашковац. За злочин је оптужен Марко Момић, који такође важи за члана Раилићеве криминалне групе.

”Башић примјетио да га прати маскирани човјек, али због скромности томе није придавао пажњу”

”Башић примјетио да га прати маскирани човјек, али због скромности томе није придавао пажњу”

Вуковић је у децембру 2018. године правоснажно осуђен на пет година затвора због шверца око килограма хероина. Дрога је пронађена у филтеру за ваздух у аутомобилу ”пасат”. Претходно је одлежао двије и по године затвора јер је 2006. године минирао аутомобил тадашњег начелника Сектора за сузбијање наркотика ЦЈБ Бањалука Горана Микановића из Приједора.


Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)