Приједор

У акцији у Приједору ухапшен Вања Вуковић

У великој полицијској акцији у Приједору ухапшено више од 10 особа, а међу њима је и добро познато име приједорског криминалног миљеа Вања Вуковић, сазнаје АТВ.

У акцији је заплијењена већа количина марихуане, али и софитицирана лабораторија за њен вјештачки узгој, коју су истражиоци пронашли током претреса имања у Козаруши код Приједора.

ЕКСКЛУЗИВНО: Погледајте лабораторију марихуане која је откривена у Козаруши

ЕКСКЛУЗИВНО: Погледајте лабораторију марихуане која је откривена у Козаруши

Вања Вуковић је истражним органима познат као вишеструки преступник који је већ осуђиван због трговине наркотицима. Према оперативним подацима полиције он важи за члана криминалне групе Далибора Раилића званог Дуги коме је у току суђење по оптужници за убиство начелника Сектора криминалистичке полиције ПУ Приједор Раденка Башића, организовани криминал и трговину дрогом.

Погледајте како је Раилић тражио кокаин: ”Даће ти брат драга срца 37 за кило”

Погледајте како је Раилић тражио кокаин: ”Даће ти брат драга срца 37 за кило”

Вуковић је у фебруару ове године хапшен због ометања рада правосуђа, односно због пријетњи свједоку у поступку против Раилића. Њих двојица заједно су оптужени да су у јуну 2018. ножевима израњавали Михајла Ступара званог Шмит јер их је наводно ”друкао” полицији, али су у судском поступку ослобођени кривице.

Томе је допринијела и чињеница да Ступар није могао да свједочи против њих будући да је у марту 2021. године брутално убијен у приједорском насељу Рашковац. За злочин је оптужен Марко Момић, који такође важи за члана Раилићеве криминалне групе.

Вања Вуковић предат у надлежност Тужилаштва БиХ

Вања Вуковић предат у надлежност Тужилаштва БиХ

Иначе, Вуковић је у децембру 2018. године правоснажно осуђен на пет година затвора због шверца око килограма хероина. Дрога је пронађена у филтеру за ваздух у аутомобилу ”пасат”. Претходно је одлежао двије и по године затвора јер је 2006. године минирао аутомобил начелника тадашњег Сектора за сузбијање наркотика ЦЈБ Бањалука Горана Микановића из Приједора.


Пратите нас и путем Вибера