Penzioneri zadovoljni

Januarska penzija veća za 13 do 15 odsto

  • Извор: АТВ
  • 16.12.2022. 19:30

U Novu godinu penzioneri će sa većim penzijama. Od januarske penzije slijedi redovno godišnje usklađivanje, a sve ukazuje - biće to najveće usklađivanje do sada. Tako će, procentualno, povećanje penzija biti između 13 i 15 odsto.

"Penzioneri su naravno zadovoljni. Malo dolazi do stabilazcije cijena i nadamo se da cijene neće više rasti. Ali ako budu rasle dogovorili smo se sa mandatarom Radovanom Viškovićem da se vanredno povećaju penzije tokom naredne godine", kaže Ratko Trifunović, predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske.

Ove godine penzije su efektivno povećane za više od 14 odsto. Uz novo povećanje, poručuju iz Fonda PIO, prosječna januarska penzija za više od 275.000 penzionera biće veća za oko 30 odsto u odnosu na januarsku penziju isplaćenu u ovoj godini. 

"Imali smo rebalans budžeta. Sa ovim povećanjima je negdje cirka 14 miliona na mjesečnom nivou samo u 2022. godini. Ukoliko imamo da će biti negdje od 13 do 15 odsto novo povećanje znači da će nam biti potrebno preko 150 miliona u narednoj godini samo za ovo redovno usklađivanje", kaže Mladen Milić, direktor Fonda PIO.

Milić je o svemu sa penzionerima razgovarao na sjednici Upravnog odbora Udruženja penzionera Srpske u Tesliću. Penzioneri su, između ostalog, govorili i o realizaciji banjske rehabilitacije koja se finansira sredstvima Vlade Srpske i koja je odborena za 1.000 penzionera.


Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина