MUP objasnio

Kako se kažnjavaju vozači iz inostranstva koje uhvate radari u Srpskoj

  • Извор: Мондо.рс
  • 13.06.2023. 18:04

Stacionarni i mobilni radari i kamere mogu evidentirati prekršaje, ali vlasnicima ne stiže kazna na kućnu adresu kao što je to slučaj sa vozačima automobila registrovanih u BiH.

Mobilni i stacionarni radarski sistemi, kao i pametne "ANPR" kamere, koje u kontroli učesnika u saobraćaju koristi MUP Republike Srpske, evidentiraju sve prekršaje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja bez obzira da li je riječ o vozilima registrovanim u Republici Srpskoj, BiH ili u inostranstvu.

Prekršaji koji su počinjeni vozilima sa inostranim registarskim tablicama pohranjuju se u posebnu evidenciji na osnovu koje policijski službenici rade.

"Prilikom direktne kontrole ili evidentiranog prolaska vozila od strane pametne analitičke kamere 'ANPR', dobijaju povratnu informaciju da li je tim vozilom u prethodnom periodu na području Republike Srpske evidentiran prekršaj iz oblasti bezbjednost saobraćaja, te ukoliko je provjera pozitivna pristupa se sankcionisanju vozača", pojašnjeno je za "Mondo.ba" u MUP-u Republike Srpske.

Kažu da za određen broj vozača koji su državljani BiH a upravljaju ili posjeduju vozilo sa inostranim registarskim tablicama, MUP Republike Srpske posjeduje bazu podataka i na osnovu iste pokreće prekršajni postupak.


Šire se snimci uništenih tenkova Leopard: Šta to znači?

Šire se snimci uništenih tenkova Leopard: Šta to znači?


Пратите нас и путем Вибера

  • 09:20 Концерт: Браћа Теофиловић

    '''Концерт: Браћа Теофиловић

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.