МУП Српске

Кампања "Петарде нису играчке“ за мирне и достојанствене празнике

  • Извор: АТВ
  • 11.12.2023. 08:48

Министарство унутрашњих послова Републике Српске од 11. децембра ове године до 15. јануара 2024. године реализује превентивну кампању "Петарде нису играчке“, навели су у саопштењу.

Циљ кампање је подизање свијести грађана о опасностима које са собом носи незаконита и нестручна употреба пиротехнике, али и упознавање са одредбама Закона о јавном реду и миру и Закона о промету експлозивних материја и запаљивих течности и гасова којим је прописан промет, производња и коришћење експлозивних материја, запаљивих течности и гасова на територији Републике Српске.

Стиже ретроградно лудило: Шта нам доноси ова седмица

Стиже ретроградно лудило: Шта нам доноси ова седмица

"Имајући у виду да је за новогодишње и божићне празнике могућа интензивнија употреба пиротехничких средстава, нарочито од стране дјеце и малољетника, као и употреба истих на јавним мјестима гдје се окупља већи број грађана, полицијски службеници МУП-а Републике Српске предузеће низ превентивних мјера и радњи како би грађани Републике Српске наступајуће празнике обиљежили у безбједном окружењу, на миран и достојанствен начин“, стоји у саопштењу.    

У сарадњи са надлежним градским и општинским инспекцијским службама, додали су из МУП-а, проводиће се појачане активности у циљу спречавања неовлашћене продаје пиротехничких средстава, а власницима или одговорним лицима у правним лицима која имају законско овлашћење за продају пиротехничких средстава, скренуће се додатна пажња на обавезу поштивање законских одредби у погледу куповине/продаје пиротехнике.

Још један њемачки гигант пропада: Бош отпушта раднике

Још један њемачки гигант пропада: Бош отпушта раднике

"С обзиром да је употреба пиротехнике нарочито својствена дјеци и малољетницима, у договору са руководством и наставним особљем у васпитно-образовним установама, полицијски службеници реализоваће предавања за ученике о посљедицама употребе пиротехничких средстава, како би се спријечило наступање нежељених посљедица по лица. Пиротехничка средства нису играчке, а један мали тренутак непажње заувијек нам може промијенити живот. Зато, будимо опрезни!“, закључили су у саопштењу из МУП-а Српске.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)