MUP Srpske

Kampanja "Petarde nisu igračke“ za mirne i dostojanstvene praznike

  • Izvor: ATV
  • 11.12.2023. 08:48

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske od 11. decembra ove godine do 15. januara 2024. godine realizuje preventivnu kampanju "Petarde nisu igračke“, naveli su u saopštenju.

Cilj kampanje je podizanje svijesti građana o opasnostima koje sa sobom nosi nezakonita i nestručna upotreba pirotehnike, ali i upoznavanje sa odredbama Zakona o javnom redu i miru i Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova kojim je propisan promet, proizvodnja i korišćenje eksplozivnih materija, zapaljivih tečnosti i gasova na teritoriji Republike Srpske.

Stiže retrogradno ludilo: Šta nam donosi ova sedmica

Stiže retrogradno ludilo: Šta nam donosi ova sedmica

"Imajući u vidu da je za novogodišnje i božićne praznike moguća intenzivnija upotreba pirotehničkih sredstava, naročito od strane djece i maloljetnika, kao i upotreba istih na javnim mjestima gdje se okuplja veći broj građana, policijski službenici MUP-a Republike Srpske preduzeće niz preventivnih mjera i radnji kako bi građani Republike Srpske nastupajuće praznike obilježili u bezbjednom okruženju, na miran i dostojanstven način“, stoji u saopštenju.    

U saradnji sa nadležnim gradskim i opštinskim inspekcijskim službama, dodali su iz MUP-a, provodiće se pojačane aktivnosti u cilju sprečavanja neovlašćene prodaje pirotehničkih sredstava, a vlasnicima ili odgovornim licima u pravnim licima koja imaju zakonsko ovlašćenje za prodaju pirotehničkih sredstava, skrenuće se dodatna pažnja na obavezu poštivanje zakonskih odredbi u pogledu kupovine/prodaje pirotehnike.

Još jedan njemački gigant propada: Boš otpušta radnike

Još jedan njemački gigant propada: Boš otpušta radnike

"S obzirom da je upotreba pirotehnike naročito svojstvena djeci i maloljetnicima, u dogovoru sa rukovodstvom i nastavnim osobljem u vaspitno-obrazovnim ustanovama, policijski službenici realizovaće predavanja za učenike o posljedicama upotrebe pirotehničkih sredstava, kako bi se spriječilo nastupanje neželjenih posljedica po lica. Pirotehnička sredstva nisu igračke, a jedan mali trenutak nepažnje zauvijek nam može promijeniti život. Zato, budimo oprezni!“, zaključili su u saopštenju iz MUP-a Srpske.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.