ATV u katedrali Bonaventure

Katolici slave Božić

  • Извор: АТВ
  • 25.12.2022. 19:07

Zvona na katedrali svetog Bonaventure označila su početak mise. Uz porodicu, ujedinjeni u molitvi mnogobrojni katolički vjernici tačno u ponoć dočekali su najradosniji praznik, Božić. Kažu, posebna radost i dan sa željom da uvijek bude mir i sloga.

- Samo da bude veliki mir i ništa više i puno zdravlja i normalno prijateljstva sa drugim svima koji živje ovdje i u cijelom svijetu. 

- Slavi se u krugu porodice, evo došli smo sad na misu -  Mi se radujemo pjevamo i molimo Isusa da on s nama providi 

-  Poruka ljubavi, mira, sloge među ljudima ovdje među višenacionalnim sredinama posebno

U noći rođenja Isusa Hrista pokazala se među nama božija neizmjerna ljubav i milosrđe koje i mi treba da pokazujemo jedni prema drugima. Bog je postao čovjekom da nas učini vječno srećnima, poruka je banjalučkog biskupa. 

"Donio je radost optimizam donio je nadu donio je mir, mir izmešu neba i zemlje i da zavlada mir u našim srcima a onda iz naših srdaca da se prelijeva u naše ukućane, komšije naše bližnjena naše sugrađane. Donio je revoluciju ljudskog roda da se međusobno možemo prepoznavati kao djeca jednog te istog oca, kao braća jednog našeg brata, utjelovljenog sina božijeg", kaže biskup Banjalučki Franjo Komarica.

Poslije ponoćke, svečano se Božić slavi među najmilijima, uz pjesmu i sa velikom radošću. 

Najradosniji praznik, sa veseljem vjernici će proslaviti i u svojim domovima, u krugu porodice i najbližih prijatelja. U duhu vjere i tradicije, Božić će se proslaviti i uz bogatu trepezu sa poruka mira, ljubavi i radosti.