Krekić obišao više lokacij na kojima se realizuju infrastrukturni projekti

  • 29.10.2020. 18:03

Načelnik opštine Mladen Krekić obišao je lokacije gdje su toku radovi na izgradnji saobraćajnica i trotoara kod Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i novog vrtića, te asfaltiranje parking mjesta kod SŠC "Jovan Cvijić".

Radi se o realizaciji sljedećih projekata:

- Izgradnji trotoara i autobuskog proširenja u ulici Đure Jakšića. U sklopu projekta biće izgrađeno i dječije igralište kod kafeterije – novog vrtića.

Realizacijom projekta olakšaće se pristup djeci, roditeljima i zaposlenima koji koriste usluge Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, Dječijeg vrtića "Naša radost" i Kafeterije.

- Asfaltiranju parkinga kod Srednjoškolskog centra "Jovan Cvijić"

- Završena je rekonstrukcija Berlinske ulice u MZ Modriča 1

- Berlinska ulica proteže se pored Gradskog stadiona, Kulturno-sportskog centra, novog Dječijeg vrtića, Kafeterije, DSŠC "Jovan Cvijić", a vodi do MZ Modriča 3, koja broji 570 domaćinstava.

"Danas ćemo obići par malih gradilišta koji su vezani za poboljšanje uslova rada SŠC "Jovan Cvijić", Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, novog vrtića i Kafeterije. Omogućiće se djeci, njihovim roditeljim, kao i zaposlenima u ovim ustanovama lakši prilaz objektima. Zahvalio bih se građanima Modriče jer ovo je želja i investicija svih nas zajedno. Svakako da realizacijom ovakvih projekata poboljšavamo kvalitet življenja na području naše lokalne zajednice", istakao je načelnik Krekić.

"Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama otvoren je prije pet godina. Izgradnja saobraćajnica i parkinga oko Centra i vrtića omogućiće lakši pristup djeci, roditeljima, kao i nama zaposlenima", rekao je Siniša Popović, logoped u Dnevnom centar za djecu sa posebnim potrebama Sunce Obervalisa.

"Radujemo se što će danas biti asfaltiran parking ispred naše škole. Prije par godina smo u više navrata aplicirali za ovaj projekat i evo došlo je vrijeme da se sredstvima opštine Modriča realizuje. Značiće puno za sve koji dolaze u školu, a i za izgled škole. Jutros smo dobili saopštenje od nadležnog Ministarstva da će se sljedeće sedmice najvjerovatnije potpisati ugovor vezano za projekat energetske efikasnosti - utopljavanje naše škole. Zajedno sa Opštinom na njemu radimo tri godine. Dobićemo novu stolariju, izolaciju i novu kotlovnicu. Sa mazuta, koji je štetan prelazimo na drvo i pelet", izjavila je Novka Marković.


 

Тагови:
  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.