Jagodina

Majka petoro djece izgubila novčanik pun para, harmonikaš našao i vratio joj

  • Извор: Курир
  • 19.02.2023. 15:26

Kako se veoma često na društvenim mrežama i u medijima pojavljuju priče o ukradenim i izgubljenim novčanicima, svjedoci smo toga da ih veoma često vlasnici nikada ne pronađu.

Najčešće ostaju bez para jer i ako neko pronađe novac nije voljan da ga vrati, čak ni ako mu ne pripada.

Ipak, da nisu svi takvi svjedoči i priča koju je sa nama podijelio Bojan Nešić, harmonikaš iz Jagodine.

"Prije nekoliko mjeseci sam, kada sam bio ispred prodavnice u kojoj stalno kupujem, nagazio na novčanik kada sam izlazio iz kola. Otvorio sam novčanik i vidio da unutra ima novca. Bio je smotuljak od stotinu evra, a u zasebnoj pregradi je stajao štos novčanica od po hiljadu dinara. Nisam ni pogledao koliko para ima, gledao sam ima li nekih dokumenata. Vidio sam da unutra ima čak pet zdravstvenih knjižica. Shvatio sam da su dječije. Tada sam na mrežama objavio da je žena izgubila novčanik, odnio sam ga u policiju. Pronašli smo je, bila je presrećna kada smo je pozvali da preuzme novčanik", priča sagovornik "Kurira".

Kaže da je ispravno postupio, ali i svog sina izveo na pravi put.

"Kada sam našao novčanik najprije sam došao kući i pokazao ga sinu, i pitao ga šta bi uradio da je on na mom mjestu, da ga je on našao. Rekao je, vratio bih ga odmah, probao bih da vidim ima li dokumenata da nađem vlasnika. Srce mi je bilo puno. Tako nešto se podrazumijeva, ali na žalost ne razmišljaju danas svi tako", priča on.

Kako kaže Nešić, vlasnica novčanika Samanta R. nije mogla da sakrije sreću kad su se našli.

"Kad sam se našao sa tom mladom majkom, bila je presrećna. Stalno mi se zahvaljivala, kao da je bila u šoku što joj je vraćen i novac. Fotografisali smo se, kratko popričali. Bilo je to veoma prijatno iskustvo koje ćemo oboje pamtiti", kaže on.


(Foto: Kurir / Ustupljena fotografija)

Тагови: