Trebinje

Mališani plivali za Časni krst

  • Извор: СРНА
  • 18.01.2023. 21:51

Fondacija "Sveti Vukašin" iz Trebinja organizovala je večeras na zatvorenom bazenu u ovom gradu plivanje za Časni krst za djecu u kojem je učestvovalo oko 160 mališana.

Član Fondacije Božo Đurasović rekao je da je odziv djece veliki, da su svi pobjednici i svi su nagrađeni prigodnim poklonima.

"Nagrada za djecu je samo učešće u ovakvom danu i prazniku. Došli smo sa večernje službe, gdje je bilo mnogo djece, a NJegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije ih je sve blagoslovio", rekao je Đurasović.

Djeca su plivala podijeljena u tri grupe, dječaci i djevojčice uzrasta od 2011. do 2014. godišta u velikom bazenu, a djeca uzrasta 2015. godište i mlađi u malom bazenu.

U kategoriji djevojčica prva je doplivala jedanaestogodišnja Marija Kurtović, koja je rekla da joj mnogo znači što je imala mogućnost da učestvuje.

Ivan Kurtović, koji je bio najbrži među dječacima, kaže da je srećan zbog učešća, te da su večeras svi pobjednici.

Najbrži među najmlađima bio je Nikola Pejović, kojem je takođe drago što je plivao za Časni krst.

Direktor Javne ustanove "Bazeni Trebinje" Bojan Okuka izjavio je da su zajedno sa Plivačkim klubom "Leotar" obezbijedili održavanje ovog plivanja i da su zbog bezbjednosti djece bili prisutni i spasioci.

Srpska pravoslavna crkva /SPC/ proslavlja sutra Bogojavljenje, praznik krštenja Isusa Hrista kojim je počela njegova misija i propovijedanje hrišćanske vjere.

Nakon plivanja za Časni krst, vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije uručio je prigodne poklone za sve učesnike. 

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.