Vremenska prognoza

Malo toplije sa južnim vjetrom VIDEO

  • 22.12.2018. 08:56

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavti promjenjivo i malo toplije vrijeme sa južnim vjetrom koji će u Krajini imati fenski efekat.

Tokom dana u kotlinama će se duže zadržati magla, a prema kraju dana doći će se raslojavanja oblačnosti, osim na istoku gdje i dalje može padati rosulja, koja se ledi pri tlu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Duvaće južni i jugozapadni vjetar, u Krajini umjeren do jak s fenskim efektom. 

Najviša dnevna temperatura vazduha od šest do 11, na zapadu zbog fenskog efekta vjetra i do 14 stepeni Celzijusovih. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros kiša pada na jugu i jugoistoku, dok u ostalim krajevima preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle i niskih oblaka. 

Bjelašnica je jutros u 7.00 časova bila najhladnija sa minus tri stepena, a zatim Sokolac i Rudo sa minus jednim stepenom. 

U Doboju, Višegradu i na Han Pijesku jutros je bilo nula stepeni, u Gacku jedan, u Banjaluci, Prijedoru, na Čemernu, u Tuzli i Jajcu dva, u Bijeljini, Brčkom, Kalinoviku, Novom Gradu, na Ivan Sedlu i u Sanskom Mostu tri, u Livnu četiri, u Srebrenici, Bileći i Sarajevu pet, na Mrakovici, u Trebinju, Bugojnu i Širokom Brijegu šest, u Mostaru i Šipovu sedam, u Gradačcu osam, u Mrkonjić Gradu i Ribniku devet, u Krupi na Uni 11 i u Bihaću 12 stepeni Celzijusovih. 

U protekla 24 časa najviše padavina bilo je u Trebinju gdje je palo osam i na Čemernu sedam litara po metru kvadratnom. 

Visina snijega u Kalinoviku iznosi 25 centimetara, na Han Pijesku 24, na Čemernu 17, na Sokocu 13, u Mrkonjić Gradu i Šipovu 11, na Mrakovici i u Bijeljini devet, u Banjaluci sedam, u Srebrenici četiri, u Rudom tri, u Prijedoru, Novom Gradu i Srpcu dva i u Gacku jedan centimetar.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм