У сриједу

Медицинске сестре и техничари из Љубљане у посјети УКЦ-у Српске

  • Извор: АТВ
  • 20.11.2023. 13:04

Медицинске сестре и техничари Ургентног хируршког блока УKЦ Љубљана у сриједу ће посјетити Универзитетски клинички центар Републике Српске.

Радна посјета је предвиђена у периоду од 9 до 12 часова.

„Наши гости су изразили жељу да посјете тим Центра ургентне медицине, своје колеге, које су упознали приликом пројекта имплементације манчестерског тријажног система. Долазе у право вријеме, јер је започела  адаптација простора Центра ургентне медицине у складу са препорукама, како би се креирао простор у којем ћемо додатно унаприједити тријажу пацијената. У посјету нам долази 40 медицинских сестара и техничара, који ће током тродневног боравка искористити прилику да опет посјете Бањалуку и њену околину“, саопштено је из УКЦ-а Републике Српске.

Како кажу, везе које се успостављају током едукације медицинског кадра су јаке, ту су да једни другима „ускоче“ и након званичне едукације, ту су да размијене информације, пруже помоћ када се ради о неком компликованом пацијенту, проблемима с којима се сусрећу током увођења нових процедура... једном рјечју ту су једни за друге јер се баве оним најважнијим – људским животима.

„Kао што вам је познато, током претходног временског периода, пословодство УKЦ Републике Српске на челу са генералним директором проф. др Владом Ђајићем је донијело низ стратешких одлука с циљем пружања што квалитетнијег збрињавања пацијената. Једна од области на којој контуирано радимо јесте оснаживање сестринства и унапређење различитих подручја сестринске праксе“, подсјећају из УКЦ-а Републике Српске.

Прво су се фокусирали на једну од најкомпликованијих области сестринства - тријажу пацијената,  која се одвија у срцу УKЦ Републике Српске, Центру ургентне медицине, у којем је хитна медицинска помоћ доступна током 24 часа 365 дана у години. 

„Доношење одлуке током тријаже сложен је и динамичан процес. Одлуке се доносе у окружењу које је осјетљиво на вријеме, с ограниченим информацијама, за пацијенте који у већини случајева немају 'тренутну' медицинску дијагнозу. Оно што се мора имати на уму јесте да је хитан пацијент онај који због свог стања захтијева помоћ у датом моменту, а не у заказаном термину. У склопу имплементације пројекта заснованог на принципима манчестерског тријажног система досад је одржано висе едукација у више мјеста (Бања Лука, Љубљана, Марибор...) са експертима за области тријаже из УKЦ Љубљана, са којим већ годинама имамо одличну сарадњу“, наводи се у саопштењу из УКЦ-а Српске.


Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм