Mlađi naraštaji ostaju

Mještani Majevca kod Doboja tvrde da im je selo veće od Pariza

  • Извор: АТВ
  • 20.12.2022. 18:49

Naše selo je ljepše od Pariza. Tako tvrde mještani Majevca kod Doboja. U selu živi oko 200 domaćinstava. Odgovorno tvrde da bi Pariz za Majevac rijetko ko ovdje zamijenio. Posebno su ponosni na činjenicu da, kako kažu, i mlađi naraštaji ostaju na svojim vjekovnim ognjištima.

"U Majevcu ostaje i ostalo je dosta mladih ljudi. Poenta je da ljudi ovdje odlaze u Doboj 20 -30 kilometara na radna mjesta, a žive ovdje, vole svoj zavičaj. Na ovim mjestima gdje su rođeni, tu si i djeca, što je vrlo bitno", kaže Borislav Dejanović, mještanin sela Majevac.

A da srce vuče u rodni kraj priča i Ranđel Dejanović. Iako živi u Brodu, kaže, gotovo svakodnevno putuje u Majevac kako bi obrađivao zemlju. 

"Ja u Brodu živim Bosanskom. Tu sam na selu, pomažem roditeljima, bratu. Imamo imanje, sijemo, imamo sgtoke, svinja, rogate. (REZ) Odem i dođem 90 kilometara, a u mjesecu dođem sigurno 20 puta", kaže Ranđel.

Narod na Vučijaku je oduvijek bio vrijedan i vjeran svom ognjištu. Priča to i baka Tankosava. I njena kuća je puna unučića. 

"Moj sin radi u firmi, ovaj tu gore radi u firmi, gore jedino žena je sama sin joj je sveštenik u Novom Sadu, gore drugi čovjek radi u policiji. Tako da ovo naše, nije niko u inostranstvu, nije niko pobjegao", dodaje Tankosava Dejanović.

U Majevcu se nadaju da će tako i ostati. U selu su pričaju složni i uvijek spremni da se međusobno pomažu. Zajedno su mještani počeli graditi izletište „Vuk Majevac“.

Kažu, na taj način, ljepotu svog rodnog kraja, ljepšeg od Pariza, žele da podijele i sa drugima.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?