Берковићи

Мјештани у страху због лопова: Краде храну, обија куће, а неке замало и да запали!

  • Извор: АТВ
  • 02.02.2024. 19:27

Протеклих 15 ноћи не спава се мирно у три села на подручју општине Берковићи. Мјештани села Предоље, Сузина и До АТВ-у су се пожалили да непознати мушкарац тумара овим подручјем, обија куће у њима борави, краде храну, а неке замало није и запалио.

Сва ова села налазе се уз магистрални пут Берковићи-Столац. Мјештани нам кажу да непознати мушкарац најчешће упада у напуштене куће, у некима је боравио и по неколико дана.

Илија каже да је само у Предољу обио двије куће, када је ушао затекао је хаос. Ко је починилац Илија не зна.

"Неки странац, ко је не знам, је л нормалан није ли, почео је да обија куће, обио је овдје двије куће, овдје од рођака ми ту је мало дуже био, а у ову је ушао обио пребро, није нашао ништа да поједе и попије", прича нам Илија Домазет из села Предоље.

Славен из села До један је од ријетких који је уочио незваног госта. Каже да је прошао поред његове куће и отишао у Федерацију.

"Куда је он ходао и како је изгледао? Ходао је брдом у близини моје куће, изгледао је висок мршав, жуте косе, браде и наравно водио је цуку. Је л вас страх? Није, полиција патролира", каже Славен Шкрба, из села До.

Страха има поготово код старијих мјештана који живе сами. Радославка и Деса нам кажу да се овако нису плашиле ни у рату ни у вријеме мигрантске најезде.

"Не да ме је страх него ме је превише страх стварно описати не могу. Шта се ово дешава? Искрено не знам хтјела бих да знам ко је и шта му је намјера", каже Радославка Окука, из села Предоље.

"Нешто се дешава ни нама није јасно шта је зато тражимо помоћ од некога да видимо шта је, ко је зашто је ту , каква му је намјера, да ли се морамо бојати толико. Је л вас страх? Па наравно, кад клепне било шта излазимо гледамо шта је, прича нам Деса Домазет, из истог села.

Нема разлога за страх, ми смо ту кажу нам у ПС Берковићи. Полицајци су стално на терену, обилазе села и прегледају свако брдо.

"Појачане су активности у смислу чешћег обиласка, посебно мање насељених мјеста и посебно у ноћним часовима. Апелујемо свим грађанима да уколико примјете непозната лица позову полицију на 122", каже Миломир Антуновић, командир ПС Берковићи.

Командир нам каже да је до сада евидентирана само једна пријава са мањом материјалном штетом. Многи у Берковићима су посумњали на мигранте, мјештани тврде да починилац не личи на оне мигранте које су гледали протеклих година.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: