Memorijalni turnir

Mladi džudisti se okupili u kampu "Stevan Marković" u Šipovu

  • 27.06.2021. 19:02

Ovo je bilo samo zagrijavanje mladih dzudista u novoj sali džudo kampa "Stevan Marković", u Pljevi kod Šipova. Po 13. put Memorijalni turnir, posvećen, u ratu nastradalom džudisti i policajcu Stevanu Markoviću, okupio je mlade sportiste iz nekoliko džudo klubova iz Republike Srpske, Srbije, Federacije, i to kako bi trenirali, ali i odmjerili snage. 

"Šta ćeš raditi ovdje u kampu, šta ti je cilj, šta da postigneš? Da uzmem zlatnu medalju", rekla je Nina Damjanović, Džudo klub Trn. 

"Šta ćeš raditi u kampu? Pa boriti se", kaže Sara Perković.

"Lijepo je novo je, novo je došli smo na otvaranje, takmičenje. Jesi bio prije? Nisam". odgovara Nikola Mitić, Džudo klub "Dinamo" Pančevo.

U kampu se okupilo stotinjak džudista, iz 10 klubova. Domaćin turnira je Džudo klub "Stevan Marković", koji je za nepune dvije godine u Šipovu okupio sedamdesetak članova.  

"Ovo će biti mjesto okupljanja omaldine, pionira, i starijih iz džudoa i srodnih sportova, tako da, što je reako i načelnik opštine, ovo će biti sportski objekat, ali i turistički i privredni objekat", izjavio je Mile Matijević, Džudo klub "Stevan Marković" Šipovo.

Sredstva za izgradnju objekta i organizovanje kampa od 200.000 maraka stigla su od Vlade Srbije. Ideja opštinskog rukovodstva je bila da baš u sred netaknute prirode  borave mladi sportisti. 

"Da vrlo bitan objekat sa aspekta džudo sporta, sa aspekta borilačkih vještina. Mislim da je jedan jedinstven koji postoji u RS", izjavio je MIlan Kovač, načelnik opštine Šipovo.

"Znate da imamo i svjetskog šampiona iz jedne Republike Srpske, kad imate svjetskog šampiona, to je neštpo što u svijetu se dešava veoma rijetko. Samo popularisanje džudo sporta će i ovom malom mjestu donijeti napredak. I još više azto što evo ovdje možete da vidite djcu koaj su došla iz drugih krajeva RS, sutra možda iz drugih zemalja", kaže Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

Nova sala i sam kamp u Pljevi, nadaju se u Šipovu, postaće u budućnosti čuveno mjesto za pripreme sportista. Džudisti su imali čast da budu prvi. 

Mladi džudisti iz Republike Srpske, ali i zemalja regiona dobili su sigurno i samo njihovo mjesto na kome će tokom nekoliko ljetnih dana moći učiti, takmičiti se, ali i sticati nova prijateljstva. 

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм