Отворени нови објекти

"Мљечаница" међу три водећа баро-центра на Балкану

  • Извор: АТВ
  • 21.10.2023. 19:15

У "Мљечаницу" је Млађо Врачар дошао у инвалидским колицима. Данас, захваљујући медицинском особљу новог баро-центра, може да хода. Његова супруга је одушевљена.

"У Француској је био 60 година, дошао је у колицима на аеродром, ја сам плакала, ево доктор га је излијечио и особље све, немам ријечи. Трећа седмица долазимо, а даће Бог, доћи ћемо и догодине и већ смо се уписали и проходаће к'о момчић“, рекла је Даринка Марић.

Млађо је и раније долазио у Мљечаницу. Каже, ово како бања данас изгледа, нигдје није видио. 

"Мени се јако свиђа и драго ми је што је направљено ово. Прије је било, прије 10 година, овдје није било Бог зна шта, а сад је љепота, ово је љепота и јако ми је помогло, и услуга је предивна“, рекао је Млађо Врачар.

Данас је овај комплекс добио још 50 лежајева и сада их има укупно 200. То ће додатно скратити листе чекања али и олакштати љекарима. 

"Пуно је то значајно, зато што ће то прво кроз капацитете да повећа нашу могућност, ми имамо јако велик проблем тренутно да пацијенти моле да долазе и приватно, ми не можемо да их примимо, то су људи који чекају по шест мјесеци али ми немамо могућност. Тако да ће нам ти нови капацитети значајно помоћи да олакшамо листе чекања и да људи који желе да дођу и у приватној режији могу доћи“, рекао је Синиша Марковић, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације

Комплекс Специјалне болнице за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" подијељен је на здравствени и туристички дио, а данашњим отварањем хидроблока, хипербаричног центра и бунгалова постао је један од три водећа баро-центра на Балкану. Сада је много више од класичног љечилишта. Мљечаница је, од данас, мјесто гдје се сусрећу природа и медицина да би се обезбиједио опоравак, ојачали дух и тијело. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.