Света Петка

Обиљежена крсна слава Специјалне болнице "Мљечаница"

  • Извор: АТВ
  • 27.10.2023. 13:52

У Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" у Kозарској Дубици данас је обиљежена крсна слава те здравствене установе - Света Петка.

Директор ове здравствене установе Дарко Бањац на славском ручку у присуству запослених истакао је да је немјерљиво значајно за наш народ и православну вјеру да Црква окупља становништво, а становништво да буде привржено вјери, традицији и обичајима.

"Уз помоћ медицине лијечимо тијело, а Црква и вјера нам помажу да одржимо здраво духовно стање. Ова установа је значајна за поткозарски крај и зато ћемо колективно јачати и развијати њене капацитете за садашње, али и будуће генерације", рекао је Бањац, честитајући крсну славу свим запосленим и другим православним вјерницима.

"Мљечаница" међу три водећа баро-центра на Балкану

Специјална болница "Мљечаница" као крсну славу установе обиљежава празник Српске православне цркве посвећен Преподобној мати Параскеви, у народу познатијој као Света Петка, као помен на дан када је ова светитељка окончала овоземаљски живот.

Светом литургијом и славским обредом храмовна слава данас је обиљежена и у цркви Свете Петке у кругу Специјалне болнице "Мљечаница".

У тој здравственој установи у току је реализација пројекта изградње најмодернијег Здравствено-туристичког центра "Мљечаница", који се уз подршку предсједника Републике Српске Милорада Додика, финансира средствима Владе Републике Српске.  

Пратите нас и путем Вибера