Повратничка мјеста

Мљекарима из ФБиХ стигла помоћ из Српске

  • Извор: АТВ
  • 02.12.2023. 19:19

Одахнули смо мало, причају мљекари који сарађују са Пољопривредном задругом ''Планинско млијеко'' из Шипова. Итекако их је обрадовала вијест да ће им, захваљујући помоћи предсједника Републике Српске, бити исплаћене премије за прва два квартала ове године.

"Ми смо, прије свега, пријатно изненађени и нама је драго да нам је предсједник пружио подршку, јер ми се овдје мало осјећамо усамљени, препуштени сами себи“, рекао је Раде Kлинац, мљекар из Гламоча.

Подршка из Републике Српске стиже и за Славка из Босанског Петровца и Неџада из Оклоћана.

„Пуно Вам хвала, и предсједнику и вама. И нашима мљекарима на услузи и свему“, рекао је Неџад Сеферовић, мљекар  из Оклоћана.

''Изненађени смо овим и не знам шта да кажем. Хвала му пуно, јер то нам пуно значи, нарочито у зимском периоду када је све мање млијека и мања производња“, казао је Славко Грубиша, мљекар из Босанског Петровца. 

И у ''Планинском млијеку'' се питају гдје је, и зашто, запело са исплатама ресорног министарства другог ентитета. Најављују пријаве а захваљују се предсједнику Српске. 

„Још више му хвала што није раздвајао људе на националној основи, јер у мојој задрузи постоје и Бошњаци и Хрвати. Он уопште није правио разлику, битан је човјек, развој села, економија, а не национална дискриминација као што то ради Федерално министарство. Ми смо поднијели кривичну пријаву против Kемала Хрнића и његова два сарадника. Ми нећемо одустати од овога“, поручио је Милорад Kозомора, предсједник Пољопривредне задруге '' Планинско млијеко''.

Република Српска неће дозволити да се гасе српска повратничка домаћинства и да се доводи у питање њихова егзистенција.

„Ово је добра порука и Србима повратницима да у предсједнику Републике Српске Милораду Додику имају сталну подршку и ослонац, али и порука Бошњацима и Хрватима да неће правити дискриминацију по националности и народности људи. Правну борбу ових људи ћемо и даље подржати и настојаћемо да они своја примања која су часно и поштено зарадили добију од федералног министарства које, из не знам којег разлога, жели да угаси ова повратничка домаћинства“, изјавио је Немања Давидовић, савјетник предсједник Републике Српске. 

То се неће догодити али хоће наставак борбе тамошњих мљекара да добију своје премије од оних који су дужни да их исплате. 

Пратите нас и путем Вибера